Hlavní obsah

Český útočník z Bostonu míří na farmu

Musí zatím o hokejové patro níže a bude čekat na další šanci. Český útočník Jakub Lauko, který na startu sezony zažil debut v NHL, zamířil z Bostonu na farmu do Providence do AHL. Za Bruins nastoupil dvaadvacetiletý odchovanec Chomutova ve čtyřech zápasech a připsal si jednu asistenci.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Jakub Lauko (94) ještě v dresu Bostonu před brankářem Arizony Karlem Vejmelkou (70).

Článek

Premiéru v nejlepší hokejové lize světa si odbyl ve středu 12. října při výhře ve Washingtonu 5:2, o tři dny později nechyběl v sestavě při domácím vítězství nad Arizonou 6:3. Potom v pondělí proti Floridě (5:3) zůstal jen na tribuně, o den později při porážce v Ottawě 5:7 si připsal přihrávku. Ve čtvrtek proti Anaheimu (2:1 po samostatných nájezdech) nehrál a v sobotu proti Minnesotě (4:3 v prodloužení) nastoupil.

V přípravě Lauko dostal příležitost ve čtyřech zápasech Bostonu a vstřelil dvě branky. Bruins si jej vybrali v roce 2018 ve 3. kole draftu na 77. místě. V AHL působil v uplynulých třech sezonách.

Do Severní Ameriky se Lauko vydal po draftu z Chomutova a rok strávil v celku Rouyn-Noranda Huskies v juniorské QMJHL. V AHL má na kontě v základní části 99 utkání a 44 bodů za 13 gólů a 31 asistencí. Ve dvou duelech play off jednou skóroval.

V české extralize sehrál 110 zápasů za Chomutov a Karlovy Vary, kde působil na startu sezony 2020/21, a zaznamenal 24 bodů za 11 branek a 13 přihrávek.

Reklama