Hlavní obsah

Čeští útočníci překvapují NHL. Je super, že to není jen na Pastrňákovi, chválí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen David Pastrňák, ale také Martin Nečas se v průběhu sezony objevuje v elitní desítce kanadského bodování NHL. „Jsou to super zprávy, když se člověk ráno vzbudí a nevidí tam svítit jenom jméno Davida Pastrňáka, ale přidávají se i ostatní,“ chválí Jan Škvor v Příklepu na Sport.cz.

Čeští útočníci překvapují NHL. Je super, že to není jen na Pastrňákovi. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Svého prvního gólu v soutěži se dočkal Jakub Lauko, stal se tak třináctým českým forvardem, který se v tomto ročníku zapsal mezi střelce, čtvrtým v dresu Bostonu, kde si vedle již zmíněného Pastrňáka prosazují také David Krejčí s Pavlem Zachou. Naopak Tomáš Nosek má zatím jen jednu asistenci, jeho úkoly na ledě jsou však spíše defenzivní.

„Když mám říct největší české překvapení sezony, tak je to Martin Nečas," má jasno Škvor. „Kluk, který minulou sezonu neměl úplně povedenou, trošku smůla pro něj, že hrál o kontrakt. Nakonec podepsal dvouletou smlouvu na tři miliony na každý rok," připomíná redaktor Sport.cz a Práva.

Jakým stylem dnes chytají gólmani NHL? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Škoda, že to nepřišlo trochu dřív, protože by si přišel na mnohem lepší peníze, ale teď je z něj zatím top hráč téhle sezony NHL a ne nadarmo je v první desítce kanadského bodování," oceňuje.

Český hokejista byl u nácviku legendárního blafáku. Vzpomínka v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Ve formě je také Dominik Kubalík, kterému zjevně prospěl odchod do Detroitu. „Líbí se mi, že to tam sází po tom přestupu," vyzdvihuje 27letého útočníka Tomáš Kučera, hokejový historik a ředitel komunikace českobudějovického Motoru.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep, který si v kompletní podobě můžete přehrát i jako podcast.

Reklama