Hlavní obsah

Chaos v Sunrise. 166 trestných minut, rval se Gudas i bráchové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak zaplněné kolonky trestů nebyly v NHL k vidění skoro sedm let. V noci na pátek se v Sunrise děly věci. Florida výhrou 7:2 nad Ottawou udržela postupovou pozici do play off, její gólman Alex Lyon ale musel vytasit 56 zákroků a sudí zběsilé počínání obou týmů ohodnotili celkem 166 trestnými minutami.

Foto: Sam Navarro, Reuters

Radko Gudas a jeho spoluhráči slavící vítězství v zápase NHL.

Článek

Že bude veselo, naznačila rvačka už ve třetí minutě zápasu. Ve druhé třetině za stavu 3:1 pro Panthers ottawský útočník Patrick Brown osprchoval Lyona ledovou tříští a vzápětí pocítil, jaké to je, když se s ním pustí do křížku český vousáč Radko Gudas. Za rvačku vyfasovali oba pět minut, hráč Senators dvě navíc za nesportovní chování.

Ale to nebylo zdaleka všechno. O dvě minuty později zajel do Lyona Brady Tkachuk, vletěl na něj Marc Staal a po potyčce se oba pakovali předčasně do kabin. V tu samou chvíli se rval Tkachukův bratr ve floridském dresu Matthew s ottawským Drakem Bathersonem. Ti ale vyvázli jen s pět minutami.

„Ta energie v aréně byla úžasná. Připadalo mi to jako zápas play off. Jeden z takových, ve kterém jde o všechno. Publikum to pochopilo a hnalo nás dopředu," vykládal Tkachuk, který cestou na trestnou lavici hecoval diváky.

Senators nenesli dobře jeho zákrok na Alexe DeBrincata, který byl sice v držení puku, když do něj floridský brousek tvrdě zajel, ale zvedal se hodně těžce. Tresty za hrubost a desítky za nesportovní chování tak padaly prakticky až do konce utkání. „Divočina," utrousil stroze Batherson.

Poslední zápas NHL, ve kterém bylo uděleno více trestných minut (171), se odehrál mezi Vancouverem a Torontem v listopadu 2016. „Tohle rozhodně nebyl běžný duel základní části," usmál se Aleksandr Barkov, kapitán Panthers, kteří Ottawě definitivně odřízli cestu do vyřazovací části.

Florida (89 bodů), která drží ve Východní konferenci první divokou kartu, ale jistotu play off ještě nemá. Vyhráli totiž i její konkurenti. Islanders (89 b.) 6:1 s Tampou, Pittsburgh (88 b.) pak 4:1 s Minnesotou.

Panthers do konce základní části čekají ještě souboje ve Washingtonu a doma proti Torontu a Carolině. Když uhrají šest bodů, nemusejí se ohlížet na ostatní.

„Můžeme to kontrolovat. Důležité je, abychom byli připraveni," řekl Gudas.

Takový chaos jako v souboji s Ottawou už se nejspíš opakovat nebude.

Český útok baví NHL. Padne Jágrův rekord? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.