Hlavní obsah

Carolina - NY Rangers 2:1 PPStav série 1:0Chytilův gól Rangers nestačil, Calgary nasázelo devítku Edmontonu

Aktualizováno

Další kvarteto týmů v NHL rozehrálo v noci na čtvrtek série druhého kola bojů o Stanleyův pohár. New York Rangers prohráli na ledě Caroliny 1:2 v prodloužení, o jediný gól hostů se postaral český útočník Filip Chytil. Atraktivní gólová přestřelka byla k vidění v Calgary, kde domácí Flames nakonec udolali Edmonton 9:6.

Foto: James Guillory, Reuters

Filip Chytil oslavuje se střídačkou Rangers vstřelený gól na ledě Caroliny.

Článek

Chytil otevřel skóre zápasu v 8. minutě první třetiny a Rangers hubený náskok drželi ještě v závěru třetí části. Dvě a půl minuty před sirénou ale úspěšnou dorážkou srovnal Sebastian Aho a ve čtvrté minutě nastavení dokonal obrat Ian Cole.

"Odrazila se ke mně střela Brendana Smithe a já v první chvíli přemýšlel, co udělat s pukem. Nejdříve jsem chtěl nahrát, ale nikdo nebyl v nebezpečném postavení, proto jsem nakonec nahodil puk na branku a byl z toho gól," popsal rozhodující situaci střelec vítězné branky.

"Krutá porážka," smutnil kouč Rangers Gerard Gallant. "První dvě třetiny jsme předváděli skvělý hokej. Ve třetí části Carolina zvýšila během úvodních deseti minut tlak, který se nám podařilo ustát. Jsem přesvědčený, že i přes porážku to byl náš nejlepší letošní zápas," dodal trenér hostů. "Postupně jsme se dostávali do hry a třetí třetina už byla skvělá," reagoval kouč Caroliny Rob Brind'Amour.

Hokejisté Calgary vstoupili do série s Edmontonem výborně. Vstřelili dva góly během úvodní minuty a po šesti minutách měli tříbrankový náskok, kvůli kterému opustil branku Mike Smith.

Těsně před polovinou zápasu Flames vedli již 6:2, Edmonton ale přidal a do konce druhé třetiny snížil na 5:6. Na začátku třetího dějství Kailer Yamamoto srovnal, zbytek zápasu ale znovu patřil hokejistům Calgary, kteří třemi góly v divokém zápase zpečetili výhru.

Prvním hattrickem v play off se blýskl útočník Flames Matthew Tkachuk. Hvězdný Connor McDavid zapsal dokonce čtyři body za gól a tři asistence, ani jeho příspěvek ale Edmontonu k výhře nepomohl.

Bitva o Albertu nabídla stejně jako v posledním utkání v základní části (9:5) gólové hody, domácí ale s výkonem spokojeni nebyli. "Odehráli jsme nejhorší zápas v dosavadním průběhu play off. Vyhráli jsme, ale měli jsme obrovské štěstí. Vedli jsme o čtyři branky a nechali jsme soupeře vyrovnat, takhle se v play off opravdu nehraje," konstatoval Tkachuk.

"Tohle není náš styl hry. Musíme se vrátit zpět k věcem, které jsme dělali celou sezonu. Ve druhé třetině jsme absolutně vypadli z role a začali jsme dělat hloupé chyby, kvůli kterým se soupeř dostal zpět do hry. Je dobře, že jsme i přes nepovedený výkon dokázali vyhrát. Ve volném dni se dáme dohromady a příště určitě odehrajeme lepší zápas," pokračoval střelec dvou branek Flames Blake Coleman.

Série mezi kanadskými rivaly bude pokračovat druhým zápasem v noci na pátek SELČ.

2. kolo play off NHL
Východní konference - 1. zápas:
Carolina - New York Rangers 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky: 58. Aho, 64. Cole - 8. Chytil. Střely na branku: 26:28. Diváci: 18.705. Hvězdy zápasu: 1. Cole, 2. Raanta, 3. Aho (všichni Carolina).
Západní konference - 1. zápas:
Calgary - Edmonton 9:6 (3:1, 3:4, 3:1)
Branky: 29., 49. a 58. Tkachuk, 21. a 27. Coleman, 1. E. Lindholm, 1. Mangiapane, 7. Ritchie, 43. R. Andersson - 30. a 35. Hyman, 8. McDavid, 28. Bouchard, 40. Draisaitl, 42. Yamamoto. Střely na branku: 48:28. Diváci: 19.289. Hvězdy zápasu: 1. Tkachuk, 2. R. Andersson, 3. Coleman (všichni Calgary).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články