Hlavní obsah

Colorado si oddechlo. Loňský žolík play off Francouz je zase v brankovišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trvalo to déle, dokonce mnohem déle, než se čekalo. Nakonec je ale Pavel Francouz znovu v brance Colorada ještě před koncem základní části. Loni přitom patřil český gólman k důležitým postavám při tažení Avalanche za Stanley Cupem.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Brankář Colorada Pavel Francouz během zápasu s Anaheimem Ducks.

Článek

7. února se ale dvaatřicetiletý Francouz zranil v zápase s Pittsburghem v dolní polovině těla a původní odhad jeho rekonvalescence byl tři týdny. Jenže po nich se nic nedělo.

„Táhne se to, ten proces se zpomalil," povzdechl si kouč Jared Bednar, který měl k dispozici jedničku Alexandra Georgijeva a místo Francouze Avalanche střídavě povolávali Keitha Kinkaida, Jonase Johanssona a Justuse Annunena.

„Doufáme, že se k nám Frankie v této sezoně ještě vrátí," řekl Bednar. Přání se mu splnilo v neděli, kdy se brankář Colorada s číslem 39 na zádech postavil mezi tyče v Anaheimu.

Dokonalé to rozhodně nebylo. Francouz inkasoval čtyřikrát z 23 střel, ale jeho spoluhráči mu závěrečným náporem dopřáli radost z výhry 5:4 v prodloužení.

„Ducks jsme nechávali až moc prostoru, takže tam měli rychlé protiútoky a Frankie musel předvést několik velkých zákroků," tvrdil ovšem Bednar.

Foto: Ashley Landis, ČTK/AP

Gólman Colorada Pavel Francouz v akci během zápasu s Anaheimem.

Colorado jako loňský šampion bojuje i bez řady opor (kapitán Gabriel Landeskog, obránce Cale Makar) před začátkem play off o co nejvýhodnější pozici. Tři zápasy před koncem základní části se Avalanche vyhoupli na čelo Centrální divize o dva body před Dallas a Minnesotu, což by jim pro první kolo, zajistilo ‚slabšího' soupeře s divokou kartou.

„Celý rok se snažíme, abychom byli na špici, takže už bychom to měli dotáhnout," věří kouč týmu, jenž vyhrál čtyři zápasy na kalifornském tripu a z posledních 16 utkání prohrál jen dvě. Vypadá to, že v Denveru mají slušně vyladěno na obhajobu.

Důležitou roli by měl mít znovu i Francouz, který před rokem skvěle zaskočil za zraněného Darcyho Kuempera a na konto si v play off připsal šest výher.

Brankář Nick Malík o tom, proč v minulosti odmítl reprezentaci. Neúcta? To vůbec není pravda!Video: Sport.cz

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články