Hlavní obsah

Další rána pro Boston! Krejčí má oznámit svůj konec v NHL, lákadlem je domácí MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro hokejový Boston to během letní přestávky nejsou vůbec příznivé zprávy. Před týdnem ohlásil konec kariéry kapitán mužstva Patrice Bergeron, který v klubu ze státu Massachusetts odkroutil 19 sezon, nyní se podle zpráv ze zámoří chystá dát Bruins sbohem další jejich ikona David Krejčí.

Bude David Krejčí pokračovat? Po sezoně jsem si myslel, že to rozhodování půjde rychle, ale...Video: Sport.cz

 
Článek

Stejně jako Bergeron, i Krejčí spojil celou svou zámořskou kariéru s Bostonem, největšího úspěchu za 16 sezon v jeho dresu zaznamenal v roce 2011, kdy zvednul nad hlavu Stanleyův pohár.

Po minulé sezoně, jejíž základní částí Bruins suverénně prolétli, pak ale nečekaně vypadli už v prvním kole play off, se nechal Krejčí slyšet, že možnosti jsou jen dvě. Buď pokračování v Bostonu, nebo konec kariéry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Krejčí během slavnostního vyhlášení ankety Zlatá hokejka 2023.

Na konci června při vyhlašování výsledků ankety Zlatá hokejka však svá slova vynesená bezprostředně po konci sezony korigoval.

„V emocích se řekne hodně věcí, které postupem času nemají žádnou váhu. Láká mě domácí šampionát, kdybych se vrátil do NHL a udělal play off, tím by Praha velmi pravděpodobně padla," připouštěl 37letý rodák ze Šternberka, že MS 2024 v české metropoli hraje v jeho rozhodování velkou roli.

Nyní přichází respektovaný novinář Jimmy Murphy píšící pro Boston Hockey Now s novou informací. Podle jeho zdroje oznámí Krejčí svůj konec v NHL.

„Možná bude hrát za národní tým, ale jinak skončí," uvádí Murphy s tím, že Krejčí už by neměl působit ani v některém evropském klubu, včetně Olomouce, v jejímž dresu odehrál předminulou sezonu a na tu následující se zase vrátil do Bostonu.

Jakkoli se Krejčího působení v NHL, v níž odehrál 1032 zápasů a zaznamenal 786 bodů, jeví jako uzavřené, pokud bude chtít zabojovat o domácí MS, není pravděpodobné, že by na klubové úrovni skončil úplně, jak tvrdí Murphy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Krejčí a Daniela Písařovicová během slavnostního vyhlášení ankety Zlatá hokejka 2023.

„S ohledem na mistrovství je logické, že z extraligy nebo evropských lig je lepší šance na MS než z NHL kvůli jeho play off," prohlásil Krejčí a dodal, že kdyby v kariéře pokračoval, nejspíš nezačne hrát hned od úvodu sezony.

„Myslím si, že na 99 procent nezačnu sezonu nikde. V NHL, v Česku, ani v Evropě. Jestli mi potrvá se rozhodnout do Vánoc, tak to prostě bude do Vánoc. Samozřejmě se budu udržovat, aby mi stačilo pár týdnů nebo měsíc, kdybych se rozhodl naskočit," prozradil Krejčí, jenž má z MS bronzy z let 2012 a 2022.

Podle Murphyho má zkušený centr oznámit svůj konec v NHL „velmi brzy", učiní tak však relativně v tichosti a bez okázalosti, když NHL opouštěl už předloni a zamířil tehdy do Olomouce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.