Hlavní obsah

Dám ho na led a dostaneme gól! Český reprezentant skončil po kritice od trenéra na tribuně

Washington/Praha

Nezažívá sezonu, ze které by mohl mít bůhvíjak dobrý pocit. Český hokejový útočník Dmitrij Jaškin ve Washingtonu, kam zamířil krátce před startem probíhajícího ročníku, pendluje mezi základní sestavou a tribunou, a naposledy se do něj pustil i Todd Reirden, kouč úřadujících šampionů NHL.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Útočník Washingtonu Dmitrij Jaškin.

Článek

Představoval si, že prostor na ledě bude dostávat větší. Jenže realita je pro pětadvacetiletého Jaškina o poznání smutnější. Z 56 zápasů Washingtonu naskočil jen do 34, v nichž zaznamenal dvě branky, připsal si i šest asistencí a v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech je na minus třech.

V pondělí se jeho spoluhráči chystali na domácí zápas s Los Angeles, jenže rodák z Omsku, který byl na loňském mistrovství světa v Dánsku se sedmi kanadskými body druhým nejproduktivnějším hráčem české reprezentace, zůstal v civilu. Jeho místo ve čtvrté útočné formaci obsadil Devante Smith-Pelly.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Jakub Vrána (13) z Washingtonu a Troy Stecher (51) z Vancouveru.

Když se novinář NBC Sports JJ Regan ptal na důvody absence českého hráče v sestavě Todda Reirdena, kouč Caps naštvaně poukázal na moment ze sobotního zápasu s Floridou, který jeho tým prohrál 4:5 v prodloužení.

Zdálo se, že Reirden narážel na úvodní gól Panterů ze třinácté minuty, který vstřelil krátce po skončení přesilovky Floridy Frank Vatrano. Reirden měl pocit, že trefa jde za Jaškinem, kterému se nepodařilo vyhodit puk z obranné třetiny.

„Dám ho (na led) na konec oslabení a puk skončí v naší brance. To jsou přesně situace, v nichž musíme najít hráče, které můžeme využít v různých okamžicích zápasu," opřel se Reirden do Jaškina, jemuž proti Floridě dopřál na ledě jen šest minut a do utkání proti Los Angeles už ho nenasadil vůbec.

Reklama

Související témata: