Hlavní obsah

Deadpool prahne po Ottawě. Slavného herce chce u Senators i Bettman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Chystá se tě zabít rolba! Zemřeš... za pět minut," říká zraněnému chlapíkovi, který se zoufale plazí po ledové ploše, komiksový antihrdina Deadpool. Jeho představitel, herec Ryan Reynolds, teď hodlá splynout s hokejovým prostředím v trochu jiné roli. Chce se totiž podílet na koupi klubu NHL z Ottawy.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Ryan Reynolds se chce podílet na koupi Ottawy

Článek

Osm měsíců po smrti dlouholetého majitele Eugena Melnyka jsou Senators oficiálně k mání. Loni v prosinci magazín Forbes vyčíslil jejich hodnotu na 525 milionů dolarů. Výsledná cena klubu, který aktuálně figuruje na sedmém místě Atlantické divize, však má být o dost vyšší. Zájemců o koupi je hned několik.

Patří mezi ně i šťastlivec, jehož první manželkou byla herečka Scarlett Johansson (mj. Černá vdova z Avengers) a druhou je momentálně hvězda filmu Věčně mladá Blake Lively...

Rodák z Vancouveru Reynolds už je vlastníkem palírny ginu, telekomunikační společnosti a má podíl ve velšském fotbalovém klubu, o němž byl natočen dokument Vítejte ve Wrexhamu!

"Ryan Reynolds jako investor by byl skvělý pro Senators a skvělý i pro NHL," řekl po osobním setkání komisionář Gary Bettman.

Představitel hlavního hrdiny z filmu Free Guy by však na koupi Senators pochopitelně sám nestačil a potřebuje k sobě investiční skupinu. A Bettman prý dal jasně najevo všem zájemcům o koupi Senators, že liga chce, aby se menšinovým partnerem stal právě Reynolds.

"Senators jako klub by explodovali," hecoval ottawské fanoušky 46letý herec a slíbil jim, že pokud by se stal spolumajitelem, zároveň by byl i "vzteklinou infikovaným fanouškem", jehož nadšení dosáhne vrcholných výšin.

Foto: Matt Krohn, Reuters

Hokejisté Ottawy se radují z branky

Senators se stali členy NHL v roce 1992, když složili vstupní poplatek ve výši 50 milionů dolarů. Jejich největším úspěchem bylo dosud finále Stanley Cupu v roce 2007. Od počátku se ale potýkali s finančními problémy. Prodej je ale podmíněn tím, aby klub zůstal v Ottawě.

"Mám k tomu městu vřelý vztah," přesvědčoval Reynolds. "Senators mohou expandovat nejen v rámci Kanady, ale také globálně, a to je něco, co mě hluboce zajímá," řekl herec, který prý za všemi svými podnikatelskými aktivitami vidí příběh.

Příští týdny ukážou, jestli ten ottawský skončí pro Reynoldse happyendem.

Reklama

Související témata: