Hlavní obsah

Deset vteřin a konec! Nesnáším takové zákroky, ošíval se kouč po faulu na českého útočníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pouhých deset vteřin se smrskla účast českého hokejového útočníka Toronta Davida Kämpfa ve středečním utkání NHL na ledě Los Angeles (2:6). Šestadvacetiletého chomutovského odchovance zasáhl ramenem do hlavy o pět let mladší finský forvard Králů Rasmus Kupari a ukončil Kämpfovi zápas už ve druhé minuté při jeho prvním střídání.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Útočník Toronta David Kämpf.

Článek

Kupari za svůj faul sice obdržel menší trest, poněkud překvapivě ale za podrážení. Otřesený český útočník, který do Toronta zamířil před sezonou po čtyřech letech strávených v Chicagu, po nešetrném zákroku na hlavu zůstal v pokleku a na led mu přispěchal na pomoc týmový doktor.

Na střídačku pak sice zamířil po svých, do zbytku utkání už ale nezasáhl. Klub záhy oznámil, že z preventivních důvodů a hlavní kouč Sheldon Keefe pak doplnil, že ve čtvrtek lékaři jeho zdravotní stav vyhodnotí.

„Zcela zjevně mi to připadalo jako přímý kontakt na hlavu. Nesnáším takové zákroky. Nevím, jak moc velký v tom byl úmysl, připadalo mi to nezaviněné," mínil Keefe, přestože někteří fanoušci na sociálních sítích Kupariho záměr jít na hlavu spatŕili a volají po jeho dodatečném potrestání.

Pro Toronto by každopádně Kämpfova delší absence byla citelnou ztrátou. Rodák z Jirkova, který v klubu podepsal dvouletý kontrakt s průměrným příjmem 1,5 milionu dolarů, se po boku krajana Ondřeje Kašeho zařadil do třetí útočné formace a Maple Leafs na něj hodně spoléhají. V 21 zápasech zapsal tři góly a stejný počet asistencí.

„Celou sezonu je neuvěřitelný. Je schopen hrát proti některým z nejlepších hráčů a vytvářet skvělé herní situace, které vedly k velkým gólům. Držíme mu palce, aby to nebylo nic vážného a byl v pořádku. Opravdu je totiž klíčovou součástí našich úspěchů," vyzdvihla Kämpfův přínos podle Davida Altera z The Hockey News největší hvězda Toronta Auston Matthews.

Měl by být Rasmus Kupari dodatečně trestán za faul na Davida Kämpfa?
ano
93,8 %
ne
6,2 %
Celkem hlasovalo 1475 čtenářů.

Reklama

Související témata: