Hlavní obsah

Dřepkins! Spoluhráči svérázně uctili Crosbyho jubileum

Pittsburgh/Praha

Zlatem se nedá vyvážit, co všechno pro hokejový Pittsburgh znamená Sidney Crosby. A vědí to i spoluhráči z Penguins, kteří svému kapitánovi u příležitosti jeho 1000. zápasu v NHL připravili nečekané překvapení.

Foto: Keith Srakocic, ČTK/AP

Sidney Crosby s dlouholetou přítelkyní Kathy Leutnerovou sleduje na kostce záběry při ceremoniálu na počest 1000. utkání v NHL.

Článek
Fotogalerie

Začalo to darovanými rolexkami v kabině, odkud na rozbruslení vyšli všichni pittsburští hráči s Crosbyho číslem 87 na zádech. A když si jejich lídr v tradičním předzápasovém rituálu začal utahovat brusle, poklekl s ním i celý tým... Jako na povel ze známého filmu.

"Za ty roky už Sida moc dobře známe. A taky věříme, že to pro něj bude skvělá vzpomínka," přihlásil se k autorství Crosbyho dlouholetý parťák Kris Letang.

Jen škoda, že u toho nemohli být diváci, kteří by celé scénce jistě v domácí PPG Paints Areně dodali i patřičnou zvukovou kulisu.

"Kluci mě překvapili, protože jsem nečekal, že to pojmou tak velkolepě. Byla to moc pěkná chvíle," tvrdil Crosby a v tisícím utkání kariéry s New York Islanders předvedl, na co jsou v Pittsburghu zvyklí. Na výhře 3:2 se podílel dvěma asistencemi.

Během oné tisícovky startů, kterou od sezony 2006–07 nabral pouze v dresu Penguins, zaznamenal 1278 bodů za 468 gólů a 810 asistencí. V klubovém bodování nad Crosbym ční pouze fenomenální Mario Lemieux. 1723 bodů (690+1033) dal dohromady v pouhých 915 zápasech.

Ani současný spolumajitel Penguins ale nedokázal to, co zvládl Crosby, jenž vstoupil do prestižního Triple Gold Clubu jako trojnásobný vítěz Stanley Cupu (2009, 2016, 2017), dvou olympiád (2010, 2014) a mistrovství světa v Praze (2015).

"Pořád mám motivaci ještě něco dokázat," prohlásil třiatřicetiletý fenomén, který v Pittsburghu udržuje tradici hokejové bašty.

Reklama

Související témata: