Hlavní obsah

Druhý sled se probudil. Ale Boston chce posily a mohl by za ně nabízet i Lauka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko říct, jaká nakonec bude strategie šéfů Bostonu před letošní uzávěrkou přestupů v NHL (8. března). Druhý sled Bruins ale v posledních zápasech ukazuje, že je odhodlaný, i když vedení žádné velké posily pro play off nepřivede. V zápase s úřadujícími šampiony z Vegas (5:4) řádil hlavně střelec hattricku Morgan Geekie.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Útočník Bostonu Jakub Lauko střílí v duelu s Vegas Golden Knights.

Článek

Tentokrát čepice na led v TD Garden nelétaly na oslavu Davida Pastrňáka, ale centra třetí lajny Bruins, který tři góly v jednom zápase nastřílel vůbec poprvé v NHL. A branku si připsal i centr čtvrté bostonské formace Jesper Boqvist. „O to lepší pocit, že jsme vyhráli,“ oddechl si Geekie po třech porážkách v řadě.

V posledních sedmi utkáních se spodní útočná šestka týmu nevídaně rozjela. Geekie zaznamenal bilanci 4+2, Boqvist 3+1, Trent Frederic 2+2 a po gólu dávali také Danton Heinen a dokonce i Justin Brazeau a Anthony Richard. Cože? Kdo?

Pro Boston je ale evidentně dobré, když nespoléhá jen na lajnu Brad Marchand, Charlie Coyle, Pastrňák, která sice Bruins táhne, ale není všemocná. A v play off, kde je všechno rychlejší, tvrdší, ale i fatálnější, bude potřebovat podpořit.

Klubový prezident Cam Neely by rád viděl v týmu ještě jednoho silného beka. „A v útoku by se vždycky hodila pomoc,“ vykládal.

Bruins se údajně zajímají o obránce Noaha Hanifina z Calgary, které už v této sezoně vytrejdovalo Nikitu Zadorova, Eliase Lindholma (oba Vancouver) a nedávno i Chrise Taneva (Dallas). „Náš seznam je poměrně velký,“ nechal se slyšet Neely. „Určitě se pokusíme něco vymyslet.“

Bostonské šéfy znejistil nedávný trip, na němž premianti Východní konference prohráli s Calgary, Vancouverem i Seattlem. Neelyho zlobí i bilance v prodlouženích a nájezdech. Čtrnáctkrát v sezoně si Bruins z těchto utkání odnesli jen bod. A nevadilo by ani zlepšení speciálních týmů. V přesilovkách jsou Pastrňák a spol. osmí s využitím 23,5 procenta, v oslabení devátí (81,6).

„Jsme ale lepší, než jsme zatím ukázali. Není to pro nás enormní problém. Tím je najít čas na trénink,“ posteskl si v nadupaném programu Neely. „Spíš mě štve, že nedokážeme zápasy vítězně dotáhnout.“

Před rokem Boston jako tým, který měl rekordní základní část, před jejím koncem ještě posílil. Z Washingtonu přivedl Dmitrije Orlova a Garneta Hathawaye, z Detroitu získal Tylera Bertuzziho. Z představ o Stanley Cupu ale Bruins hned v prvním kole vyvedla Florida.

„Někdy by si manažeři měli dát pozor, aby novými hráči nerozbili týmovou chemii,“ varoval dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Patrik Eliáš.

„Letos máme vzhledem k financím omezenější prostor,“ tvrdil Neely. V Bostonu se zatím spekuluje, že by Bruins v rámci případné výměny mohli nabízet i Jakuba Lauka, který v této sezoně zaznamenal ve 42 zápasech dva góly a šest asistencí. Tu poslední efektní zadovkou proti Vegas.

Reklama