Hlavní obsah

Dvojnásobný šampion Bonino se stěhuje z Nashvillu do Minnesoty

St. Paul

Americký hokejový útočník Nick Bonino byl vyměněn v NHL z Nashvillu do Minnesoty. Wild získali dvaatřicetiletého dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru s Pittsburghem z let 2016 a 2017 spolu s dvěma výběry v letošním draftu za dalšího amerického útočníka Lukea Kunina a jednu pozici na středečním výběru nováčků.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Minnesota si díky nově získaným volbám od Nashvillu vybrala na 37. místě ruského útočníka Marata Chusnutdinova z Petrohradu a 70. pozici vyměnila za 65. se San Jose a sáhla po kanadském obránci Daemonovi Huntovi z Moose Jaw z WHL. Nashville obdržel 101. místo a zvolil švédského beka Adama Wilsbyho ze Södertälje.

Bonino má na kontě v NHL za Anaheim, Vancouver, Pittsburgh a Nashville 626 zápasů a 282 bodů za 122 branek a 160 asistencí. V play off si v 98 utkáních připsal 48 bodů za 19 gólů a 29 přihrávek. Po nadcházející sezoně mu končí čtyřletý kontrakt na 16,4 milionu dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem.

Dvaadvacetiletý Kunin odehrál v NHL 131 utkání a nasbíral v nich 52 bodů za 23 tref a 29 asistencí. Ve čtyřech utkáních play off vstřelil dvě branky. Po konci nováčkovské smlouvy se může stát v pátek chráněným volným hráčem.

Stephenson prodloužil smlouvu s Vegas

Kanadský útočník Chandler Stephenson se v NHL upsal na další čtyři roky Vegas. Nový kontrakt zaručuje vítězi Stanleyova poháru z roku 2018 s Washingtonem celkový příjem 11 milionů dolarů. Šestadvacetiletému hokejistovi končí roční smlouva na 1,05 milionu dolarů a Golden Knights se s ním dohodli dříve, než by se v pátek stal chráněným volným hráčem.

Vegas získalo Stephensona z Washingtonu na začátku prosince. V NHL si rodák ze Saskatoonu připsal v 209 duelech 55 bodů za 22 branek a 33 asistencí. V 50 utkáních play off nasbíral 12 bodů za pět gólů a sedm přihrávek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články