Hlavní obsah

Fanoušci Penguins se Jágra dočkají. Ukradené figurky jsou v Pittsburghu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ uzavřen. Ukradené figurky Jaromíra Jágra jsou konečně na správné doručovací adrese v Pittsburghu. A fanoušci Penguins tak nebudou ochuzeni o suvenýr, který jim bude připomínat jednu z klubových ikon.

Foto: Gene Puskar, ČTK/AP

Jaromír Jágr zažil v Pittsburghu nejúspěšnější časy v NHL

Článek

Dvaapadesátiletý Jágr se v únoru zúčastnil působivého slavnostního ceremoniálu, při kterém byl vyvěšen jeho dres s číslem 68 pod strop PPG Paints Areny. Další atrakcí, kterou Penguins pro své fanoušky připravili, byly Jágrovy ‚bobbleheads‘, které měly být distribuovány na zápase Pittsburghu se San Jose.

Jenže klub oznámil, že figurky byly ukradeny. Po několika týdnech však do Pittsburghu dorazily dobré zprávy. Penguins se už před pár dny dozvěděli, že speciální tým vyjednal navrácení odcizených věcí do zabezpečeného skladu v Ontariu v Kalifornii. Kamion s figurkami pak do Pittsburghu dorazil v pondělí. Příští týden se náklad přesune do arény a 6. dubna při utkání s Tampou si fanoušci budou moci zmenšeného Jágra konečně vyzvednout.

Česká legenda brala celou situaci s humorem, dokonce pro klub natočila vtipný spot, kde v černých brýlích vyráží na záchrannou misi.

„Byli jsme šokováni, že jsme se stali obětí krádeže. Je to nešťastné hlavně vůči Jaromírovi. Ale všichni věříme, že cenné figurky budou doručeny do těch pravých rukou, tedy našim fanouškům,“ prohlásil obchodní ředitel Penguins Kevin Acklin.

Snad to u pittsburských příznivců alespoň částečně utlumí rozpaky z nepovedené sezony. Crosby a spol. ztrácejí 12 zápasů před koncem základní části na postupové příčky už devět bodů. Takže je stejně jako loni souboje o Stanley Cup s vysokou pravděpodobností minou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články