Hlavní obsah

Fanoušci rozhodli, Pastrňák se může těšit na třetí Utkání hvězd NHL

Aktualizováno

Bostonský útočník David Pastrňák se může těšit na třetí účast na Utkání hvězd NHL. Nejproduktivnější český hokejista v soutěž je mezi dvanáctkou hráčů, kteří získali nominaci v hlasování fanoušků. Na prestižní exhibiční akci si šestadvacetiletý tahoun Bruins zahrál již v letech 2019 a 2020. Utkání hvězd se uskuteční 4. února v Sunrise v hale Floridy Panthers.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

David Pastrňák při tréninku před zápasem pod širým nebem.

Článek

Pastrňák prožívá zatím po všech stránkách vynikající sezonu. Boston je jasně nejlepším týmem dosavadního průběhu základní části a havířovský rodák suverénně vládne týmovému bodování. Před druhým Bradem Marchandem vede o 20 bodů, když si ve 45 zápasech připsal 63 bodů za 35 branek a 28 asistencí. Je čtvrtý v produktivitě celé NHL a druhé místo mu patří mezi střelci, na vedoucího Connora McDavida z Edmontonu ztrácí čtyři branky.

Před třemi lety byl Pastrňák vyhlášen nejužitečnějším hráčem Utkání hvězd poté, co v barvách Atlantické divize nastřádal za dva zápasy čtyři góly a dvě přihrávky. V roce 2021 se kvůli zhuštěnému kalendáři v době koronavirové pandemie exhibice neuskutečnila, loni se mezi nominované nedostal. Tehdy určilo takřka kompletní sestavy vedení ligy a fanoušci svými hlasy rozhodli jen o čtyřech hráčích.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.