Hlavní obsah

Fanoušek NHL odložil chemoterapii, aby viděl zápas Capitals. Vrána mu daroval hokejku

Carolina/Praha

Chtěl vidět své oblíbence. Nezastavila ho ani zákeřná nemoc! Malý fanoušek bojující s rakovinou cestoval za svým oblíbeným klubem Washington Capitals do více než 400 kilometrů vzdálené haly PNC Arena v Severní Karolíně. Aby mohl na vlastní oči sledovat čtvrteční duel NHL, odložil dokonce chemoterapii. Jeho sdělení na transparentu si všimli Tom Wilson s Jakubem Vránou a oba darovali chlapci hokejku. Washington porazil Hurricanes 3:2 a Vrána byl díky skvělému výkonu a důležité brance vyhlášen první hvězdou zápasu.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Útočník Washingtonu Jakub Vrána se raduje z vyrovnávacího gólu na 2:2 proti Carolině Hurricanes.

Článek

Hokejisté obou celků se během tradičního rozbruslení rozehřívali na ledové ploše. Několik fanoušků si tradičně připravilo transparenty pro své hrdiny. Jedno sdělení bylo velmi neobyčejné a zároveň srdcervoucí.

Malý klučina u mantinelu vzkazoval týmu Washingtonu, že odložil chemoterapii, aby mohl vycestovat na jejich venkovní zápas. Zprávu jako první zaznamenal Tom Wilson, který chlapci přes plexisklo poslal hokejku. Bylo vidět, že fanouška hůl velmi potěšila, a hned si ji začal se zaujetím prohlížet.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Shout out to Tom #Wilson and Jakub #Vrana for coming through for this strong #Capitals fan 👏🏻 . (🎥: Twitter/NBCSCapitals)

Příspěvek sdílený TSN (@tsn_official),Bře 28, 2019 v 4:41 PDT

Po chvilce už mohl mít hoch dvojnásobnou radost, protože k mantinelu přijel odchovanec letňanských Letců Vrána a rovněž mu přes mantinel poslal náčiní, bez kterého se žádný hokejista neobejde. Snad dary dodají chlapci potřebnou sílu k překonání zákeřné nemoci.

Capitals v duelu s Carolinou zvítězili 3:2 a prim u toho hrál i třiadvacetiletý držitel stříbra z MS osmnáctek Vrána, který na začátku třetí třetiny vyrovnával na 2:2. O vítězství rozhodl pět minut před koncem Nic Dowd a hráči Washingtonu si čtyři kola před koncem základní části definitivně zajistili účast v letošním play off.

Reklama