Hlavní obsah

FANTASY: Ovládni nejlepší hokejovou ligu světa! Vytvoř si tým na NHL

Fanoušci hokeje se již nemohou dočkat, až za pár dní začne NHL. My jsme se rozhodli toto čekání a celý zážitek ze sledování nejlepší hokejové ligy světa zpříjemnit. Naše oblíbená on-line hra Fantasy se rozrostla o dalšího člena. Tentokrát je to pořádný obr - National Hockey League.

Fantasy NHL je spuštěno.

Článek
Fotogalerie

V čem spočívá princip hry

Vytvoříte vlastní tým, kterému dáte název. Na každé Fantasy kolo máte rozpočet 100 miliónů, za ten si musíte koupit 11 hráčů, ze kterých sestavíte dvě pětky a brankáře. Pak už vám nezbývá nic jiného, než označit svého kapitána, kterým může být každý hráč kromě brankáře.

Kapitán je nejdůležitějším členem týmu, protože získává dvojnásobek bodů. Všechny body hráčů se počítají přesně podle jejich výkonů na hřišti. Pokud máte v týmu Alexandra Ovečkina, který dal právě gól, pak jste získali tři body. Nebo jste do brány postavili Jonathana Quicka, který právě dostal gól? Tak to není dobrá zpráva, protože jste právě o jeden bod přišli.

Body můžete sledovat on-line přímo v průběhu zápasu, pořád tak víte, jak se vašemu týmu daří. Fantasy můžete hrát proti svým kamarádům, přátelům nebo kolegům, a to prostřednictvím minilig.

Hra je zcela zdarma

Nejlepším hokejistou z České republiky byl v uplynulé základní části NHL Jakub Voráček. Lídr Flyers nasbíral v uplynulém ročníku 81 bodů za 22 gólů a 59 asistencí. Letci odměnili kapitána hokejové reprezentace lukrativní osmiletou smlouvou na 66 miliónů dolarů, což je přibližně 1,65 miliardy korun. Roční plat 8,25 miliónu dolarů udělá z Voráčka jednoho z nejbohatších hokejistů v NHL.

Vynikající sezónu prožil i Jíří Hudler. Jednatřicetiletý útočník získal 76 bodů a především díky jeho skvělým výkonům se Flames velmi nečekaně probojovali do play off. Hudler bude mít letos po svém boku nové parťáka, a to Michaela Frolíka. Bývalý hráč Winnipegu se během trhu s volnými hráči dohodl s Calgary na pětiletém kontraktu na 21 miliónů dolarů.

Palát si zahrál o Stanley Cup

V dobrém bude na minulou sezónu nejkvalitnější hokejové ligy na planetě vzpomínat i Ondřej Palát. Jeho Tampa Bay Lightning se probojovala až do finále Stanley Cupu, ve kterém podlehla Chicagu 2:4 na zápasy.

Čeřní Jestřábi vedeni kapitánem Jonathanem Toewsem a v play off výborně hrajícím obráncem Duncanem Keithem, získali Pohár Lorda Stanleyho již pošesté ve své bohaté historii.

Při krátkém výčtu Čechů v NHL nemůžeme samozřejmě opomenout Jaromíra Jágra. Legenda tuzemského a světového hokeje se chystá již na 22. sezónu v zámořské lize. Ve svých 43 letech dokazuje, že věk je pouze číslo. Jágr byl v průběhu minulé sezóny vyměněn na Floridu z New Jersey Devils. S Panthers, kteří oplývají talentovanými mladými hráči včetně Nicka Bjugstada a Aleksandera Barkova, má letos jediný cíl, a tím je probojovat se do play off.

Reklama

Související témata: