Hlavní obsah

Florida poslala útočníka Olesze poprvé na farmu

SUNRISE

Český hokejový útočník Rostislav Olesz z Floridy se poprvé během svého působení v zámoří ocitl na farmě. Jednadvacetiletá sedmička draftu z roku 2004 bude muset bojovat o návrat do prvního týmu v celku Rochester Americans v nižší soutěži AHL. Podle deníku The Miami Herald oznámil trenér a generální manažer Floridy Jacques Martin Oleszovi odchod na farmu po nedělním tréninku v Coral Springs.

Článek

Člen bronzového týmu z únorových olympijských her v Turíně si připsal v posledních deseti zápasech dva body a celkem má v této sezóně na kontě z 21 utkání jednu branku a pět přihrávek. A to i přesto, že nejčastěji nastupoval s elitními útočníky Jozefem Stümpelem a Joe Nieuwendykem.

Florida se potýká se špatnou produktivitou a od Olesze požadoval Martin v minulých dnech více střelby. Český talent se snažil jeho přání splnit a v minulém týdnu proti Montrealu a Washingtonu vyslal na branku celkem deset pokusů. Při sobotní porážce s New Yorkem Islanders 1:4 ale vystřelil mezi tyče pouze jednou a v sezóně má na kontě jen 32 střel.

V AHL by měl Olesz poprvé nastoupit ve středu proti Milwaukee. Florida povolala místo něj z farmy nováčka Davida Bootha a v nadcházejících utkáních by měl dostávat v útoku více příležitostí obránce Joel Kwiatkowski.

Vítkovický odchovanec, který naskočil do domácí nejvyšší soutěže poprvé už v patnácti letech, debutoval v NHL v minulém ročníku a v 59 zápasech si připsal 21 bodů za osm branek a 13 asistencí. Při výluce v NHL v sezoně 2004/05 působil Olesz v pražské Spartě a následně se prosadil do prestižní zámořské soutěže hned po svém prvním tréninkovém kempu.

Reklama

Související témata: