Hlavní obsah

Francouz příště od začátku? Colorado dál věří kanadské jedničce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmadvacet odchytaných minut, jeden inkasovaný gól. To je resumé prvního startu Pavla Francouze ve finále Stanley Cupu. Že by se 32letý český brankář objevil ve čtvrtém zápase (čtvrtek 2:00 SELČ) s Tampou mezi tyčemi Colorada už od začátku, ale moc pravděpodobné není. Ačkoli Darcy Kuemper zažil těžkou noc a po pěti inkasovaných brankách byl střídán.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Pavel Francouz z Colorada inkasuje branku ve třetím utkání finálové série Stanley Cupu.

Článek
Fotogalerie

"Našemu týmu se nedařilo. A my vyhráváme i prohráváme jako tým. (Kuemper) nebyl tak dobrý, jak jsme potřebovali. Ale to nikdo, zařaďte ho k ostatním hráčům," hodnotil výkon kanadského gólmana kouč Colorada Jared Bednar.

Na otázku, kdo nastoupí příště, dal ale šalamounskou odpověď: "Bude rozhodovat to samé, co rozhoduje vždycky," řekl, aniž by to blíže upřesnil.

Loňský mistr světa z Rigy Kuemper na svou nulu ze zápasu číslo 2 nenavázal. Za necelých 32 minut inkasoval pětkrát z 22 střel. A nejvíc ho mrzely první gól Anthonyho Cirelliho a ten pátý od Pata Maroona.

"Ty branky jdou ale spíš za námi," hájil Kuempera útočník Mikko Rantanen. "Třikrát tam (Lightning) byli sami a nemůžete po brankáři chtít, aby chytil úplně všechno. My víme, že Kemps je skvělý gólman a že se od toho odrazí jako my všichni," doufá vysoký Fin.

"(Kuemper) nemusí mít pokaždé ideální noc," tvrdil i kapitán Colorada Gabriel Landeskog, který při porážce 2:6 dával oba góly Avalanche.

Foto: Mark J. Rebilas, Reuters

Útočník Tampy Bay Ondřej Palát překonává gólmana Colorada Darcyho Kuempera.

"Bránit ale musíme v celé pětce. A to je věc, kterou potřebujeme zlepšit. V několika případech jsme našeho brankáře nechali na holičkách. To bychom rádi změnili," dodal Landeskog.

Podle zámořských médií je pravděpodobnější, že příště půjde do akce od začátku znovu Kuemper. A Francouz ho bude opět jistit z lavičky.

Víc než tím, kdo bude příště v jejich brance, by si hráči Avalanche měli lámat hlavu lepšící se formou ruského gólmana Tampy Andreje Vasilevského. Ten dal likvidací stoprocentní šance J.T. Comphera hned v úvodu třetího utkání najevo, že tentokrát si z něj nikdo trhací kalendář dělat nebude. Sedmatřicet zákroků ze 39 střel to jen doložilo.

"Měli jsme tam docela dost dobrých příležitostí, ale (Vasilevskij) je poslední čtyři pět let nejlepší v lize, takže mě jeho výkon ani nepřekvapuje. V zápase vypadal, že je to zase on, jak ho známe," povzdechl si ofenzivní lídr Colorada Nathan MacKinnon.

Reklama

Související témata: