Hlavní obsah

Frolík bude dnes proti Edmontonu debutovat v dresu Montrealu

Šance zahrát si po více než roce. A zároveň velká premiéra. Český hokejový útočník Michael Frolík si v dnešním domácím utkání proti Edmontonu poprvé zahraje NHL v dresu Montrealu. Třiatřicetiletý vítěz Stanleyova poháru s Chicagem z roku 2013 podepsal před Vánocemi s Canadiens roční kontrakt na 750 tisíc dolarů, ale ani v jednom z dosavadních 31 utkání v sezoně nedostal příležitost.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michael Frolík se poprvé představí v dresu Montrealu

Článek

Montreal se vrací duelem s Edmontonem do hry po karanténě kvůli koronavirové nákaze poprvé od 20. března, kdy doma porazil Vancouver 5:4 po samostatných nájezdech. Kvůli covidu-19 stále není k dispozici útočník Joel Armia, čerstvá posila z Buffala Eric Staal je po přestupu a přesunu z USA do Kanady v preventivní karanténě a zranění stále trápí Tylera Toffoliho.

To dává příležitost Frolíkovi, který zůstal po přípravném kempu v Montrealu mezi náhradníky. Naposledy hrál zápas 7. března loňského roku ještě v dresu Buffala. "Každý den od začátku sezony tvrdě trénoval. Zaslouží si místo v sestavě. Odehrál v této lize hodně zápasů, má spoustu zkušeností a myslím, že bude schopný se rychle adaptovat," řekl klubovému webu dočasný trenér Montrealu Dominique Ducharme, jenž povýšil z pozice asistenta před měsícem po odvolání Claudea Juliena.

Frolík se dohodl na kontraktu s Montrealem jako nechráněný volný hráč poté, co mu skončila pětiletá smlouva na 21,5 milionu dolarů. Tu uzavřel v červenci 2015 s Calgary také jako nechráněný volný hráč. V uplynulém ročníku jej Flames na začátku ledna poslali do Buffala výměnou za právo výběru ve čtvrtém kole letošního draftu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Frolík (vlevo) a Filip Hronek po střetnutí s Finy.

Za Buffalo sehrál Frolík 19 utkání a připsal si čtyři body za gól a tři asistence. Předtím v sezoně za Calgary nasbíral v 38 duelech deset bodů za pět branek a stejný počet přihrávek.

Frolíka draftovala v roce 2006 v prvním kole na 10. místě Florida, za niž začal hrát od ročníku 2008/09 po dvou letech strávených v Rimouski v QMJHL. Celkem má v NHL za Panthers, Chicago, Winnipeg, Calgary a Buffalo 850 zápasů a 384 bodů (159+225). V play off nasbíral 47 startů a 19 bodů (7+12).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: