Hlavní obsah

Frolík nabírá sebevědomí, získal tři body a stal se hvězdou utkání

FLORIDA

Útočník Floridy Michael Frolík získal po úterním vítězství nad Philadelphií velkou porci sebevědomí, když zajistil Panterům výhru 3:2 gólem a dvěma asistencemi. Ve své premiérové sezóně v NHL zaznamenal třiadvacátý kanadský bod a stal se hvězdou zápasu. "Při utkání se cítím se mnohem více uvolněný než na začátku ligy," hlásil Frolík.

Článek

"Na začátku sezóny jsem nedostával tolik prostoru na ledě, ale to se změnilo a jsem rád, že trenérovu důvěru splácím," liboval si po utkání v BankAtlantic Center Frolík, který o All-Star víkendu nastoupil k utkání nováčků proti o rok starším hráčům. "Kouč mi mnohem více věří a já cítím větší pohodu a sebevědomí," těší dvaadvacetiletého kladenského rodáka.

Frolík se naposledy trefil 10. ledna proti Atlantě. V úterý přidal k přesné trefě také dvě asistence a podílel se tak na všech brankách Panterů. "Po Vokounovi byl naším nejlepším hráčem," nezapomněl kouč Panterů  Peter DeBoer vyzdvihnout rovněž výkon českého brankáře, jenž pochytal třiatřicet střel Flyers.

"Na to, že měl za sebou náročný víkend, tak podal výjimečný výkon," pěl slova chvály trenér domácích na českého útočníka, který má ve své první sezóně v zámoří na kontě čtyřiačtyřicet startů, v kterých zaznamenal 10 gólů a třináct přihrávek. "Zároveň je to závazek, že nám dokáže vyhrát zápasy," dodal DeBoer, jehož tým se zatím nachází na osmém postupovém místě do play-off.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.