Hlavní obsah

Gólman Hellebuyck byl vyhlášen první hvězdou týdne v NHL

První hvězdou uplynulého týdne NHL byl zvolen brankář Winnipegu Connor Hellebuyck. Spolu s ním byli v tradiční anketě oceněni útočníci Auston Matthews z Toronta a Roope Hintz z Dallasu.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

První hvězdou uplynulého týdne NHL byl zvolen brankář Winnipegu Connor Hellebuyck

Článek

Sedmadvacetiletý Hellebuyck vychytal Jets vítězství ve všech třech utkáních uplynulého týdne. Úřadující držitel Vezinovy trofeje inkasoval v průměru 1,67 branky na zápas a úspěšnost zákroků měl 93,8 procenta. Proti Montrealu si navíc připsal 22. čisté konto v kariéře.

Matthews byl v minulém týdnu nejproduktivnějším hráčem NHL s osmi body za šest gólů a dvě asistence. Také on mohl slavit vítězství ve všech třech odehraných zápasech a pomohl Torontu uhájit šestibodový náskok v čele divize. Proti Calgary se třiadvacetiletý centr trefil dvakrát a zaznamenal už devátou vítěznou trefu v sezoně, což je nejlepší bilance v lize. Týden uzavřel třetím hattrickem kariéry v duelu s Ottawou.

Hintz byl v produktivitě druhý za Matthewsem, když nasbíral ve čtyřech zápasech rovněž osm bodů za dvě branky a šest asistencí. Na úvod proti Chicagu sice vyšel bodově naprázdno, v druhém duelu se stejným soupeřem ale poprvé v kariéře zaznamenal čtyřbodový večer s třemi asistencemi a gólem. Po dvou bodech pak zapsal ve zbývajících zápasech.

Reklama

Související témata: