Hlavní obsah

Gólman Mrázek bude mimo hru týdny

Velký problém. Gólman Petr Mrázek už Torontu v základní části NHL nepomůže. Český hokejista odstoupil v osmé minutě úterního utkání na ledě Bostonu kvůli zranění třísel. Podle trenéra Toronta Sheldona Keefeho bude Mrázek mimo hru nejméně šest týdnů.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Gólman Toronta Petr Mrázek opouští ledovou plochu.

Článek

Ve své první sezoně v dresu Maple Leafs třicetiletý český brankář odchytal 18 zápasů, v nichž si připsal 12 vítězství.

Zranění ho potkalo ve chvíli, kdy po kritice svých výkonů předváděl výborné výkony. Poté, co ho klub umístil na seznam volných hráčů, vychytal Mrázek v obou zápasech výhru s úspěšností 93,1 procenta. "Rozjel se a poslední utkání odchytal dobře. Je to škoda," řekl kouč Keefe po úterním duelu.

Mrázka, který loni podepsal s Torontem tříletou smlouvu na 11,4 milionu dolarů, nahradil v brance Erik Källgren. Švédský gólman začne dnešní utkání proti Winnipegu. Brzy by měl být opět k dispozici i Jack Campbell, který nechytá od 8. března kvůli zranění žebra.

"Od lékařů má svolení. Záleží na tom, jak se bude cítit a kdy bude připraven nastoupit. Nějaký čas s týmem netrénoval," řekl Keefe, jehož týmu patří šesté místo v tabulce Východní konference. V základní části zbývá Torontu odehrát 16 zápasů do konce dubna.

Reklama