Hlavní obsah

Hašek: Diváci budou v Praze sledovat reklamu na ruské zabíjení! To je smutný fakt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patřil k nejhlasitějším odpůrcům startu ruských hokejistů v pražských utkáních NHL mezi San Jose a Nashvillem. Olympijský šampion z Nagana Dominik Hašek se dokonce obrátil na české ministerstvo zahraničí, které i po jeho intervenci vyzvalo vedení NHL, aby Rusové do Česka neletěli. Marně, nový ročník odstartuje v tuzemské metropoli i s nimi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dominik Hašek.

Článek

„Je to rozhodnutí NHL nás nerespektovat. Následky toho budou muset nést také oni," uvedl Hašek ve čtvrtek dopoledne na svém twitterovém účtu.

Argument, že ruští hokejisté v klubech NHL nereprezentují Ruskou hokejovou federaci, nebere. A být to na něm, cestu do Česka by případně klidně zakázal i dlouhodobému kritikovi ruského prezidenta Vladimira Putina Artěmiji Panarinovi, kdyby v Praze na začátku října měli hrát NY Rangers.

„Samozřejmě. Bohužel v tuto chvíli to je nutnost, pokud nechceme být spoluzodpovědní za ty mrtvé na Ukrajině. A chráníme tím i ty jeho (Panarinovy) kamarády, ruské spoluobčany vojáky, co tam padnou. Tím, že takováto rozhodnutí zkrátí válku," míní bývalý vynikající gólman.

Foto: Jan Škvor, Sport.cz

Dominik Hašek.

Kolektivní vinu prý přitom Hašek nepodporuje. „Ani v nejmenším. A vůbec nikde neříkám, že se ti ruští hokejisté něčím provinili. Jsem proti tomu věnovat milionovou reklamu na ruskou agresi a zabíjení a za to bojuji. Snažím se chránit spojence a naši bezpečnost. Toť vše," napsal.

Na zápasy v pražské O2 areně neměl v plánu vyrazit, i kdyby byly bez Rusů. Rozhodnutí (ne)sledovat bitvy mezi Sharks a Predators nechá na každém. „V každém případě díky ruským klukům na ledě budou diváci sledovat i reklamu na ruskou válku a zabíjení na Ukrajině. To je fakt. Smutný fakt," dodal Hašek.

Reklama