Hlavní obsah

Havlát se dočká debutu v dresu San Jose

NEWARK

Hokejový útočník Martin Havlát by se dnes měl dočkat debutu v dresu San Jose v utkání na ledě New Jersey. Do Sharks byl vyměněn v létě z Minnesoty za Kanaďana Dannyho Heatleyho, ale na první start v novém působišti si musel dlouho počkat kvůli zranění levého ramene z květnového mistrovství světa.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Martin Havlát na tréninku hokejové reprezentace

Článek

Zranění si vynutilo operaci a následnou rekonvalescenci. Pro českého útočníka to není nová zkušenost. Během kariéry podstoupil už dvě operace pravého ramene. "Je to sice jiné rameno, ale operace byla skoro stejná jako v minulosti. Od začátku jsem věděl, co mě čeká a jak se musím připravit na nový ročník," uvedl Havlát.

Rodák z Mladé Boleslavi by měl podle trenéra Todda McLellana nastoupit na levém křídle s Loganem Couturem a Ryanem Clowem. "Martin s námi už nějaký čas trénuje na ledě. Mezi klukama už jde vypozorovat nějaká chemie a já věřím, že se to projeví i v zápase," řekl McLellan.

Sharks neprožívají úspěšný vstup do sezony, ze čtyřech zápasů vyhráli pouze jediný. I proto si v klubu od Havláta hodně slibují. "Zatím máme problémy se střílením branek a rychlém přechodu do útoku a to jsou přesně Havlátovy přednosti," dodal trenér kalifornského klubu.

Sám hráč však o svém startu mluví opatrně. "Bude to chvíli trvat, než najdu zase herní rytmus. Přece jen jsem v jiném týmu s novými spoluhráči a odlišnou strategií. Doufám, že to půjde rychle a pomohu týmu vyhrávat," uvedl Havlát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články