Hlavní obsah

Hertl a Šimek se zastávají ruských spoluhráčů: Nejsou součástí války

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Účast ruských hokejistů na startu sezony NHL v Praze v zápasech San Jose s Nashvillem se stala poměrně třeskavým tématem, do něhož se zapojilo i české ministerstvo zahraničí, které kluby žádalo, aby na říjnové zápasy v O2 Areně nebralo ruské hráče. Zcela opačný postoj však zaujali čeští hráči v dresu San Jose Tomáš Hertl a Radim Šimek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejista San Jose Tomáš Hertl chce ruské spoluhráče i v Praze.

Článek

Ministerstvo zahraniční podniklo zmíněné kroky i na základě aktivity bývalého gólmana Dominika Haška.

V širším kádru figurují ruští hráči jako Alexandr Barabanov, Jevgenij Svečnikov, Daniil Guščin, Timur Ibragimov, Artěmij Kňazev a Nikolaj Knyžov, na soupisce Predátorů zase jsou Jaroslav Askarov, Jakov Trenin a Jegor Afanasjev.

San Jose však jakoukoliv redukci svého týmu o Rusy rázně odmítlo. „Fungujeme jako jeden tým. To, co se ve světě děje, není chyba hráčů. Neudělali nic špatného, proto si nemyslím, že by za to měli být trestáni. Takže do Prahy buď pojedeme všichni, nebo nikdo," uvedl generální manažer Sharks Mike Grier.

A za jeho slova se postavili i české hvězdy v dresu San Jose. „Stojíme za nimi, obzvlášť za Barbiem (Barabanovem). Sehrál jsem vedle něj minulou sezonu spoustu zápasů, je to skvělý kluk. Situace je těžká. Ale není to chyba hráčů, neměli by být trestáni. Je to jeden z nejmilejších kluků, jaké znám," hájil svého spoluhráče Hertl na serveru San Jose Hockey Now.

„Jasně, že (Grierova slova) podporuji. Když bude muset zůstat doma Barbie, zůstaneme všichni," přikyvoval Šimek. „Nesouhlasím s válkou. Ale Barbie není součástí války," dodal.

Rusové jsou z drtivé většiny sportů na mezinárodním poli vyloučeni. NHL a profesionální tenisové okruhy patří k nejvýznamnějším výjimkám.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články