Hlavní obsah

Hertl byl vyhlášen jednou z hvězd týdne NHL

Tomáš Hertl ze San Jose byl vyhlášen třetí hvězdou uplynulého týdne v NHL. Osmadvacetiletý český útočník si ve třech zápasech připsal čtyři branky a dvě přihrávky, přičemž zaznamenal hattrick a dva vítězné góly.

Foto: Derik Hamilton, ČTK/AP

Český útočník San Jose Tomáš Hertl.

Článek

Hertl zahájil týden asistencí při úterní porážce 2:6 s Detroitem. O dva dny později ve vyhraném zápase s Buffalem (3:2) zapsal přihrávku a vítězný gól. V sobotu pak vstřelil všechny góly San Jose při výhře 3:2 v prodloužení nad Philadelphií. Zaznamenal tak svůj pátý hattrick v NHL, zároveň pátý gól v prodloužení a 31. vítězný gól v kariéře.

V dosavadních 36 zápasech sezony nasbíral Hertl 31 bodů (20+11) a je neproduktivnějším českým hokejistou v soutěži. V absolutním pořadí střelců ligy je sedmý.

Nejlepším hráčem týdne byl vyhlášen švédský útočník Gabriel Landeskog, jenž pomohl sedmi body (4+3) Coloradu ke třem výhrám ve třech utkáních. Ocenění pro druhou hvězdu získal finský gólman Nashvillu Juuse Saros, který zlikvidoval 125 ze 131 střel a s průměrem dvou obdržených branek na zápas a procentuální úspěšností zásahů 95,4 vychytal tři vítězství.

Reklama

Související témata: