Hlavní obsah

Hertlův spoluhráč v obrovských problémech! Vydělal přes miliardu, ale teď hlásí bankrot

New York/Praha

Hvězda NHL a spoluhráč Tomáše Hertla či Radima Šimka ze San Jose Evander Kane se dostal do vážných problémů. Podle serveru The Athletic vyhlásil ve státě Kalifornie osobní bankrot.

Foto: Profimedia.cz

Útočník San Jose Evander Kane se dostal do velkých problémů.

Článek

Kontroverzní kanadský forvard vydělal za dosavadní kariéru 52 milionů dolarů, téměř 1,3 miliardy korun a před třemi roky podepsal s Sharks novou sedmiletou smlouvu na 49 milionů dolarů (přes miliardu korun). Aktuálně ale není schopen splácet dluhy ve výši 26,8 milionu dolarů.

Jeho majetek čítá momentálně „jen" tři nemovitosti v celkové hodnotě odpovídající 10,2 milionům dolarů.

Podle serveru The Athletic 29letý útočník jen za poslední měsíc prohrál v hazardu 1,5 milionu dolarů (cca 32,5 milionu korun).

Nastoupí v nové sezoně?

Přestože se Kane zapojil do přípravy na novou sezonu NHL, která startuje tento týden, v žádosti o osobní bankrot se uvádí možnost, že v tomto ročníku vůbec nenastoupí. Mohl by ukončit kontrakt nebo využít současná pravidla a z obav o zdraví sezonu vynechat.

Sharks zatím situaci nekomentují, ale je jasné, že ztráta útočníka, jenž v minulém ročníku nasázel v 64 zápasech 26 gólů a přidal 21 asistencí, by byla pro klub velký problém.

Kane není rozhodně prvním profesionálním sportovcem, který navzdory obrovským příjmům spadl do dluhové pasti. V minulosti se to stalo třeba boxerům Miku Tysonovi a Evanderu Holyfieldovi či bývalé hokejové hvězdě New York Islander Bryanu Trottierovi. Aktuálně se s podobným problémem potýká také někdejší slavný tenista a trenér Boris Becker.

Reklama

Související témata: