Hlavní obsah

Hokejista Fleischmann si v týmu Floridy užívá důvěru trenérů

Hokejisté Floridy Panthers zažívají solidní vstup do sezóny a značné zásluhy na povedeném startu má i český útočník Tomáš Fleischmann, jenž do klubu přišel v létě jako nechráněný volný hráč. Ve třinácti zápasech si připsal 12 bodů za pět gólů a sedm asistencí a splácí svými výkony na ledě důvěru, kterou do něj vkládá generální manažer Panthers Dale Tallon.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Tomáš Fleischmann se raduje z gólu do sítě Winnipegu.

Článek

Ten během léta přivedl do týmu řadu hokejistů, ale od Fleischmanna očekává, že bude hlavní hvězdou a tahounem mužstva. A sedmadvacetiletý Čech si důvěru užívá. "Tak vždycky je příjemné vědět, že vám trenér i vedení věří. Pak se na ledě hraje lépe. Já byl na tohle zvyklý v juniorských ligách, kde jsem hrál ve všech herních situacích. V NHL jsem zatím takové štěstí neměl, proto je to příjemná změna," řekl Fleischmann zámořským médiím.

Rodák z Kopřivnice v novém mužstvu nastupuje v první útočné formaci se Stephenem Weissem a s Krisem Versteegem. Každý z nich má po 13 zápasech na kontě pět gólů a dohromady zaznamenali 21 asistencí. "Když člověk nastupuje v první řadě, tak se od něj vždy čekají body. V tomto ohledu nám to zatím šlape velmi dobře. Na ledě jsme si sedli už v přípravném kempu. Mohu jen doufat, že to vydrží co nejdéle," pochvaloval si spolupráci Fleischmann.

Krevní sraženiny na plicích

Český útočník neprožíval v nedávné době zrovna radostné měsíce. Po výměně z Washingtonu do Colorada sice bodově táhl svůj nový tým, ale poté koncem ledna letošního roku lékaři objevili na Fleischmannových plicích dvě krevní sraženiny. V tu chvíli bylo jisté, že pro něj sezóna předčasně skončila. Tvrdou prací a poctivou rekonvalescencí se však dokázal dostat zpátky do formy.

To přimělo Tallona nabídnout mu lukrativní čtyřletou smlouvu na osmnáct miliónů dolarů a udělat z něj jednu z hlavních posil týmu. "Minulá sezóna pro mě nebyla jednoduchá. V Capitals jsem ztratil důvěru trenéra. Pořád jsem putoval sestavou a dvakrát jsem dokonce zůstal na tribuně," vzpomínal Fleischmann.

"Po výměně se mi bodově dařilo, ale pak přišla ta nemoc. Takové věci se občas stávají, tak jsem se to snažil celou dobu brát. Na druhé straně jsem měl hodně času se připravit na nový ročník a doufám, že se to projeví," přál si Fleischmann.

Reklama

Související témata: