Hlavní obsah

Hokejisté Bostonu i díky Krejčímu otočili Winter Classic a porazili Philadelphii

BOSTON/PRAHA

Hokejisté Bostonu vyhráli novoroční duel pod širým nebem proti Philadelphii 2:1 po prodloužení. Letce poslal premiérovým gólem v NHL do vedení Syvret, v 58. minutě ale přihrál na vyrovnávací trefu Recchimu český útočník David Krejčí a v nastavení rozhodl Marco Sturm.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Hokejisté Bostonu oslavují gól Marco Sturma v prodloužení utkání proti Philadelphii.

Článek

V první třetině diváky zvedla ze sedaček rvačka domácího Shawna Thorntona s bitkařem Flyers Danielem Carcillem. Druhý nejtrestanější hokejista NHL poslal Thorntona k ledu. Do strkanice se přimotal i David Krejčí, jenž se dohadoval s veteránem Laperrierem.

Shawn Thornton z Bostonu (vlevo) na ledě v bitce s Danem Carcillem z Philadelphiefoto: Reuters/Brian Snyder

Před vyprodaným Fenway Parkem, v jehož hledišti měli překvapivě navrch fanoušci hostující Philadelphie, šli do vedení Letci. Obránce Danny Syvret v 25. minutě vstřelil svůj první gól v NHL. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan zužitkoval přihrávku Hartnella. Zvýšit mohli z brejků Giroux a Asham, na místě byl gólman Thomas.

Hokejista Philadelphie Danny Syvret (uprostřed) oslavuje se spoluhráči gól v utkání v Bostonu.foto: ČTK/AP/Charles Krupa

Brankář Flyers Leighton měl obrovské štěstí ve 43. minutě, kdy v oslabení z dálky střílel Marco Sturm. Němcova střela Leightonovi propadla, odkutálela se ale těsně vedle levé tyčky. Štěstí už hostující gólman neměl dvě minuty před koncem, kdy Morris v přesilovce přesně našel hůl Marka Recchiho a jednačtyřicetiletý veterán vyrovnal.

V prodloužení měli rozhodnutí na holi Briere a Mike Richards, blýskl se vynikající Thomas. Na druhé straně nahození Bergerona pohotově tečoval Sturm a rozhodl o výhře domácích.

Atlanta prohospodařila tříbrankový náskok

V druhém pátečním utkání, které se hrálo klasicky pod střechou, nestačil Atlantě k výhře na ledě Buffala ani tříbrankový náskok, domácí nakonec slavili triumf 4:3 po prodloužení. Atlanta, v jejíž brance se neobjevil Ondřej Pavelec, vedla v 38. minutě už 3:0, domácí to ale nepoložilo. I zásluhou Jochena Hechta, autora dvou branek a asistence, dovedli zápas do prodloužení, ve kterém dokonal obrat Derek Roy.

Jeho brance předcházela smolná událost pro Trashers. Zadák Bostonu Tyler Myers nahazoval kotouč do útočného pásma, gólman Johan Hedberg se proto pro něj vydal k zadnímu mantinelu. Puk se ale nepředpokládaně odrazil před opuštěnou branku a Roy již neměl problém skórovat. I proto Atlanta prohrála již posedmé v řadě.

Boston – Philadelphia 2:1 po prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 58. Recchi (Morris, Krejčí), 62. Sturm (Bergeron, Chára) - 25. Syvret (Hartnell, Carter). Rozhodčí: Fraser, Rooney - Seitz, Murphy. Vyloučení: 3:4, navíc S. Thornton - Carcillo oba 5 min. Využití: 1:0. Střely na branku: 26:25. Diváci: 38 112.
Boston: Thomas - Wideman, Chára, Ference, Boychuk, Hunwick, Morris - Recchi, Bergeron, Paille - Ryder, Krejčí, Wheeler - Sturm, Savard, Begin - S. Thornton, Sobotka, Bitz. Trenér: Claude Julien.
Philadelphia: Leighton - Pronger, Carle, Syvret, Timonen, Bartulis, Coburn - Giroux, Richards, Gagne - Carter, Briere, Hartnell - Asham, Powe, van Riemsdyk - Laperriere, Betts, Carcillo. Trenér: Peter Laviolette.
Buffalo - Atlanta 4:3 v prodl. (0:0, 1:3, 2:0 - 1:0)
Branky: 38. a 45. Hecht, 43. Connolly, 65. D. Roy - 30. Kovalčuk, 32. E. Kane, 37. Little. Střely na branku: 23:35. Diváci: 18 690.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.