Hlavní obsah

Hokejisté Colorada budou obhajovat Stanley Cup bez kapitána Landeskoga

Hokejisté Colorada se budou pokoušet obhájit loňský triumf ve Stanley Cupu bez kapitána Gabriela Landeskoga. Třicetiletý švédský útočník vynechal po operaci kolena celou základní část NHL a Avalanche v jejím závěru oznámili, že se stockholmský rodák nezapojí ani do play off.

Foto: Phelan M. Ebenhack, ČTK/AP

Třicetiletý švédský útočník Gabriel Landeskog s trofejí pro vítěze Stanley Cupu. Archivní foto

Článek

Landeskog se loni podrobil s kolenem dvěma zákrokům. Nejprve byl na operaci v březnu, ale dokázal se ještě vrátit na play off a pomohl Coloradu k zisku Stanley Cupu. Podruhé šel na artroskopický zákrok v říjnu a od té doby se na ledě neobjevil. "Dělali jsme, co se dalo, ale bohužel to nevyšlo," řekl ve čtvrtek křídelní útočník novinářům.

V Coloradu strávil Landeskog celou kariéru. Vedení Avalanche z něj v roce 2012 ještě před jeho dvacátými narozeninami udělalo nejmladšího kapitána historie NHL a švédský útočník od té doby za klub odehrál 738 zápasů základní části, v nichž zaznamenal 571 bodů (248+323). V dresu Tre kronor se stal Landeskog dvakrát mistrem světa (2013, 2017) a získal stříbro na olympijských hrách v Soči 2014.

Související témata: