Hlavní obsah

Hokejisté St. Louis pobavili originálním příchodem

Hráči klubu St. Louis Blues zaujali hokejový svět plážovými oděvy, v nichž dorazili na baseballový stadion Target Fields v Minneapolis, dějiště utkání Winter Classic, kde se tou dobou pohybovala teplota hluboko pod bodem mrazu.

Foto: Jeffrey Becker, Reuters

Hokejisté St. Louis slaví gól Jordana Kyroua (25) v utkání proti Minnesotě.

Článek

Bluesmani si užívají herní pohodu, z níž vytěžili osm výher z posledních devíti střetnutí. Právě poslední plný bodový zisk zaznamenali v utkání pod širým nebem proti domácí Minnesotě, kterou zdolali 6:4.

Z dosavadních 32 klání Winter Classic se toto odehrálo při nejnižší teplotě, a to -21 stupňů Celsia, překonalo tak rekord duelu mezi Edmontonem a Montrealem, který se konal v -18 ºC v roce 2013.

„Každý pořád řešil, jaká je tady zima, tak jsme si říkali, že by bylo fajn být připraveni na nějaké to slunění a užívání si," žertoval kapitán Ryan O'Reilly. „Bylo to pěkné, dost jsme se zasmáli," dodal.

V podobném duchu vypovídal před novináři také jeho spoluhráč Vladimir Tarasenko. „Týmu to dodalo dobrou náladu. Myslím, že nám to pomohlo," řekl ruský útočník.

Pro kouče Craiga Berubeho bylo počínání jeho svěřenců před zápasem poněkud nečekané. „Ptali se, jestli mohou něco vymyslet na příchod ke stadionu. Nevěděl jsem, co mají nachystáno, takže jsem byl trochu překvapen, ale myslím, že se to fakt povedlo," uvedl trenér St. Louis.

Zatímco na hokejových stadionech je obvykle zapnuté chlazení, aby byl led dostatečně tuhý, v Minneapolis museli naopak pro dosažení optimální teploty kolem -5 stupňů hrací plochu nahřívat.

Hosté zvítězili 6:4 i s velkým přispěním Jordana Kyroua, jenž vstřelil dvě branky a u dalších dvou asistoval, což je rekordní bodový zápis duelů Winter Classic.

Reklama

Související témata: