Hlavní obsah

Hokejka jako tomahawk. Draisaitl byl terčem ostudného zákroku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle nebyla sekera, ale snad rovnou gilotina. Nejproduktivnější hráč letošního play off NHL Leon Draisaitl z Edmontonu se stal terčem zákroku, za který obránce Vegas Alex Pietrangelo vyfasoval trest do konce zápasu. Oilers ale volají i po dodatečném postihu.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Útočník Edmontonu Leon Draisaitl sráží na led Jacka Eichela z Vegas.

Článek

Edmonton doma výhrou 4:1 srovnal stav série druhého kola na 2:2. Německý útočník, který měl v zápase jednu asistenci, mohl ještě v závěru navýšit skóre, ale bekhendem netrefil prázdnou branku. Poté se k němu ale rozjel Pietrangelo, naprosto nepochopitelně zvedl hokejku vysoko nad hlavu a sekl jí Draisaitla do předloktí.

„Rád bych viděl suspendaci," netajil edmontonský kapitán Connor McDavid, který jel viníka dokonce okamžitě ztrestat. „Byl v tom jasný úmysl zranit. Čas i skóre v tom jistě hrály roli. Tohle rozhodně nebyl normální zákrok, něco takového vidět nechcete," rozčiloval se lídr Oilers.

Draisaitl v play off nasbíral 18 bodů (13+5), do sítě Golden Knights se trefil šestkrát. O bod míň má ve vyřazovací části McDavid (5+12). Jen slepý by neviděl, odkud hrozí Vegas největší nebezpečí. A oddělení pro hráčskou bezpečnost NHL má hned námět.

Suspendace ovšem hrozí i edmontonskému obránci Darnellu Nurseovi, který v závěru vyvolal bitku těžkých vah s Nicolasem Haguem. Pokud to stejně vyhodnotí i disciplinárka, měla by následovat stopka na jeden zápas, která se uděluje automaticky hráči, který zažehne rvačku v posledních pěti minutách. I když zadák Golden Knights se dvakrát pobízet nenechal.

„Nejdřív jsem viděl jejich hráče se sundanými rukavicemi, který zasadil osm úderů. Takže pro mě to byli dva ochotní bojovníci. Nebylo to tak, že by se někdo svíjel v klubíčku," tvrdil kouč Oilers Jay Woodcroft.

V Kanadě ale panuje přesvědčení, že disciplinárka potrestá zákazem startu na jeden zápas 'šalamounsky' Pietrangela i Nurse. Takže v sobotu od 4:00 SELČ ve Vegas budou muset rivalové za ně najít náhradu.

„Musíme na tenhle výkon i výhru navázat. Někdo už by měl vyhrát dvakrát po sobě. A musíme to být my," prohlásil McDavid, který má s Draisaitlem po posledních událostech ještě větší motivaci Golden Knights vytrestat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.