Hlavní obsah

Hokejový obránce Hejda se v NHL stěhuje z Columbusu do Colorada

DENVER

Český hokejový obránce Jan Hejda se v NHL stěhuje z Columbusu do Colorada. S Avalanche podepsal třiatřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005 čtyřletou smlouvu na 13 miliónů dolarů. V novém působišti si tak Hejda, který hájil barvy Blue Jackets uplynulé čtyři sezóny, výrazně finančně polepší oproti svému dosavadnímu ročnímu příjmu dvou miliónů dolarů.

Foto: Larry MacDougal, ČTK/AP

Jan Hejda bude od příští sezóny hrát za Colorado.

Článek

Hejda zamířil do NHL až v osmadvaceti letech, když bývalého hráče Slavie po třech letech působení v KHL v CSKA Moskva a Chimiku Moskevská oblast v roce 2006 angažoval Edmonton. Oilers na něj získali práva od Buffala, které Hejdu tři roky předtím draftovalo jako 106. hráče v pořadí.

Po sezoně v dresu Oilers podepsal jako volný hráč kontrakt s Columbusem a v týmu Blue Jackets se vypracoval mezi nejlepší beky. Sezónu 2007/08 zakončil s 20 kladnými body za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech, když předtím nikdo neměl více než třináct plusových bodů. V další sezóně svou bilanci ještě vylepšil.

V uplynulém ročníku si Hejda připsal v 77 zápasech 20 bodů za pět branek a 15 asistencí. Skončil mu tříletý kontrakt na šest miliónů dolarů a stal se nechráněným volným hráčem. Celkem má na kontě v NHL 341 utkání a 76 bodů za 12 tref a 64 přihrávek. Ve třech zápasech play off nebodoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.