Hlavní obsah

Hokejový obránce Šustr zamířil z Minnesoty na farmu do Iowy

Český hokejový obránce Andrej Šustr se přesunul z prvního týmu Minnesoty na farmu do Iowy do nižší AHL. Vedení Wild jej předtím zařadilo na seznam volných hráčů, odkud si Šustra jiný klub NHL nevybral. Jednatřicetiletý odchovanec Plzně nastoupil za Iowu v sobotu v domácím duelu s Texasem při porážce 3:4 po samostatných nájezdech a připsal si jednu asistenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Andrej Šustr v dresu české reprezentace.

Článek

Ve své soutěžní premiéře v sezoně se Šustr potkal s krajanem Matějem Blümelem, který pomohl k vítězství Stars gólem a asistencí. Dvaadvacetiletý útočník, který se vydal v létě bojovat o NHL v Dallasu z Pardubic, je se sedmi body ze čtyř zápasů třetí v produktivitě AHL. S pěti brankami se dělí o vedení v tabulce střelců s Felixem Robertem ze Syracuse.

Šustr přišel do Minnesoty po konci smlouvy z Anaheimu. V přípravě sehrál za Wild čtyři zápasy a připsal si dvě asistence. Do sestavy se ale po startu NHL nedostal. S Minnesotou podepsal roční dvoucestnou smlouvu. V případě pobytu v prvním týmu má příjem 750 tisíc dolarů, při působení na farmě 400 tisíc dolarů.

Šustr se vrátil do NHL loni po dvouletém působení v Kontinentální lize v čínském Kunlunu. Uzavřel tehdy také roční dvoucestnou smlouvu na 750 tisíc dolarů s Tampou Bay, odkud se stěhoval 8. března do svého dalšího bývalého klubu Anaheimu.

V uplynulé sezoně v NHL sehrál 38 zápasů a připsal si šest bodů za gól a pět asistencí. Představil se také v 25 utkáních v AHL na farmě Tampy Bay v celku Syracuse Crunch a nasbíral 12 bodů za dvě branky a 10 přihrávek.

Účastník Světového poháru v roce 2016 v Torontu i loňského mistrovství světa v Rize má v NHL na kontě za Lightning a Ducks 362 utkání a 69 bodů za 11 tref a 58 asistencí. Ve 46 duelech play off zaznamenal pět bodů za dvě branky a tři přihrávky.

Reklama

Související témata: