Hlavní obsah

Hokejový útočník J.T. Miller bude v NHL dál hrát za Vancouver

Hokejový útočník Jonathan Tanner Miller bude v NHL i nadále hrát ve Vancouveru. Kanadský klub na sociálních sítích oznámil, že nejproduktivnější hráč týmu z uplynulé sezony podepsal s Canucks novou sedmiletou smlouvu, která mu zajišťuje celkový příjem 59 milionů dolarů. Stávající kontrakt končí devětadvacetiletému hráči za rok.

Foto: Profimedia.cz

Hokejista J.T. Miller přidá ve Vancouveru dalších 7 sezon

Článek

"J.T. Miller patří mezi nejlepší hráče v lize a jsme nadšeni, že podepsal dlouholetou smlouvu s Canuks," uvedl generální manažer kanadského týmu Patrik Allvin. "Jeho produktivita v minulé sezoně mluví sama za sebe a soutěživostí je vzorem pro naše hráče. I nadále bude klíčovou součástí našeho týmu," řekl Allvin.

Americký útočník a juniorský mistr světa v minulé sezoně nasbíral v 80 zápasech 99 bodů za 32 branek a 67 asistencí. Miller přišel do Vancouveru v roce 2019 z Tampy a součástí výměny byl i český brankář Marek Mazanec.

Patnáctka draftu z roku 2011 v NHL doposud odehrála v základní části 637 zápasů, ve kterých nasbírala 454 bodů za 169 branek a 285 asistencí. V play off přidal Miller devět branek a 35 asistencí v 78 duelech. Vedle Vancouveru a Tampy hrál i za NY Rangers.

Reklama

Související témata: