Hlavní obsah

Hokejový útočník Kaut se přesunul z Colorada zpět na farmu

Český hokejový útočník Martin Kaut zamířil z prvního týmu Colorada Avalanche na farmu do celku Colorado Eagles do nižší AHL. Třiadvacetiletý odchovanec Žďáru nad Sázavou odehrál za čtyři dny v kádru Avalanche tři zápasy a nebodoval v nich.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Martin Kaut z Colorada bojuje v utkání NHL s přesilou hráčů Winnipegu.

Článek

V AHL za Eagles si Kaut v této sezoně připsal tři body za dvě branky a jednu asistenci. V přípravě před touto sezonou sehrál za Avalanche pět utkání a připsal si dva body za gól a asistenci.

V minulé sezoně sehrál za Colorado v NHL šest utkání v základní části a nebodoval. Není řazen mezi držitele Stanleyova poháru, na který celek z Denveru v červnu dosáhl.

Celkově má Kaut v nejlepší lize světa na kontě 23 utkání a tři body za dvě branky a jednu asistenci. Avalanche si jej vybrali v roce 2018 v prvním kole draftu na 18. pozici.

Celou sezonu po draftu strávil v AHL v týmu Eagles. Debutu v NHL se dočkal v ročníku 2019/20. V AHL má za čtyři roky na kontě 163 duelů v základní části a 91 bodů (42+49). V play off v 15 duelech třikrát skóroval a na pět gólů přihrál.

Reklama