Hlavní obsah

Hráči týdne v NHL jsou Evropané v čele s brankářem Grubauerem

New York

Tradiční anketu o nejlepší hráče NHL za uplynulý týden ovládli evropští hokejisté. První hvězdou byl vyhlášen německý brankář Colorada Philipp Grubauer, který dostal přednost před útočníkem a krajanem Leonem Draisaitlem z Edmontonu. Jako třetí byl oceněn dánský útočník Nikolaj Ehlers z Winnipegu.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Brankář Colorada Philipp Grubauer.

Článek

Grubauer v hodnoceném období vychytal tři výhry ze čtyř zápasů, v nichž měl průměr 1,24 inkasovaného gólu na utkání. V pátek proti Los Angeles (2:0) zaznamenal devětadvacetiletý gólman čtvrté čisté konto v sezoně a patnácté v kariéře.

Draisaitl ve čtyřech zápasech zaznamenal šest gólů a tři asistence včetně vítězné trefy proti Ottawě (3:2) a hattricku v dalším utkání proti Senators (7:1), v němž si dohromady připsal pět bodů. Pětadvacetiletý centr je se 45 body (16+29) druhý v kanadském bodování soutěže za spoluhráčem Connorem McDavidem (17+35).

Ehlers ve třech zápasech na ledě Toronta dal tři góly a na tři přihrál a výrazně přispěl proti lídrovi Severní divize k zisku pěti bodů ze šesti možných. Pětadvacetiletý rodák z Aalborgu je s 14 góly šestým nejlepším střelcem celé NHL.

Reklama