Hlavní obsah

Hudler vstřelil komický vlastňák a kouč zuřil: Vždycky najdeme způsob, jak prohrát!

Ottawa/Praha

V honbě za play off zoufale potřebují každý bod, jenže místo toho se o ně sami připravují. Hokejisté Dallasu prohráli v NHL už čtvrtý zápas v řadě a ten čtvrteční na ledě Ottawy i kvůli nešťastné minele českého útočníka Jiřího Hudlera.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Hudler si dal vlastní gól, i to se může stát.

Článek

Na konci první třetiny signalizovali rozhodčí trest pro forvarda domácích Zacka Smithe, takže gólman Stars Kari Lehtonen okamžitě vystartoval na střídačku, aby místo něho mohl na led skočit hráč do pole.

Jenže místo toho, aby se hosté pokusili o srovnání na 1:1, najednou prohrávali 0:2. Jiří Hudler totiž ve středním pásmu poslal bekhendovou zadovkou puk za sebe, s čímž ale jeho spoluhráči nepočítali. A tak kotouč nakonec doklouzal do prázdné klece.

„Nechtěl jsem se kotouče jen tak zbavit, snažil jsem se využít času, abychom mohli něco vymyslet. Měli jsme na ledě o jednoho hráče navíc, takže jsem si věřil," popisoval Hudler své myšlenkové pochody.

„Nevím, jestli kluci zrovna střídali. Zprvu jsem si nemyslel, že puk půjde do brány. Až když jsem se otočil, věděl jsem, že je zle. Byla to nešťastná chyba," smutnil olomoucký rodák. Tento bizarní moment jakoby podtrhl jeho smolnou sezónu. Kvůli záhadné nemoci vynechal pětadvacet zápasů a zatím zaznamenal jen dva góly.

Branka byla nakonec připsána Chrisi Kellymu, který se kotouče dotkl jako poslední z hráčů Ottawy. V době, kdy puk zamířil do branky, už přitom seděl na střídačce.

„Nestřílím na bránu a stejně dávám góly. Vidíte, jak hodně efektivní jsem," smál se po utkání Kelly. „Vlastně ani nemám ponětí, jak k tomu došlo. V první chvíli jsem si myslel, že obránce puk zachytí. Jenže rychle si asi uvědomil, že to nestihne," pokračoval útočník Senátorů.

To na druhé straně panovala frustrace. Dallas sice ve druhé třetině dokázal srovnat na 2:2, jenže nakonec stejně 2:3 padnul. A po čtvrté porážce za sebou mu mizí naděje na play off, aktuálně na něj v Západní konferenci ztrácí už osm bodů. „Dosud jsme našli snad každý způsob, jak zápas prohrát. Včetně střílení na vlastní branku. Je to frustrující," zuřil kouč Stars Lindy Ruff.

Reklama

Související témata: