Hlavní obsah

Hvězdný hokejový útočník Kane je po operaci kyčle, zmešká čtyři až šest měsíců

Hokejový útočník Patrick Kane se podrobil operaci kyčle, po níž ho čeká pauza čtyři až šest měsíců. Čtyřiatřicetiletý Američan, jenž se může stát 1. července volným hráčem, tak podle všeho zmešká tréninkový kemp před novou sezonou NHL, do níž by se nicméně mohl zapojit v rané fázi.

Foto: Profimedia.cz

Americký útočník Patrick Kane v dresu New Yorku Rangers.

Článek

O Kaneově operaci informoval zámořská média jeho agent Pat Brisson. Trojnásobný vítěz Stanley Cupu a držitel několika cen NHL měl s kyčlí problémy jak v závěru svého dlouholetého působení v Chicagu, tak v druhé polovině sezony a play off v dresu New York Rangers. Po operaci by se měl Kane plně zotavit a hodlá ještě dlouho pokračovat v kariéře.

Rodák z Buffala odehrál v NHL dosud 1180 zápasů, v nichž zaznamenal 1237 bodů (451+786). Drtivou část kariéry strávil v Chicagu, jež z něj v roce 2007 udělalo jedničku draftu. O rok později byl Kane vyhlášen nejlepším nováčkem ligy a s Blackhawks získal v letech 2010, 2013 a 2015 Stanley Cup. V roce 2016 vyhrál produktivní křídelní útočník bodování soutěže a obdržel Hart Trophy pro nejlepšího hráče NHL.

Chicago opustil Kane po 16 letech na konci února, kdy byl vyměněn do New Yorku Rangers, kteří navíc převzali polovinu jeho roční mzdy 10,5 milionu dolarů. V prvním kole play off Rangers vypadli v sedmi zápasech s New Jersey.

Pokud se Kaneovi podaří vrátit do dřívější formy, může atakovat bilanci Mikea Modana, jenž je s 1374 body nejproduktivnějším americkým hokejistou v historii NHL.

Reklama

Související témata: