Hlavní obsah

O nešťastné komunikaci Havláta, který podcenil svou roli, a Gudasově pozici mezi Pantery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepovedené mistrovství světa stále doznívá hokejovou veřejností. Kritiku za nedostatečnou komunikaci schytává generální manažer reprezentace Martin Havlát, na nějž si nepřímo postěžoval útočník Bostonu Jakub Lauko. Havlát reagoval, že není jeho úkolem obvolávat každého, kdo bydlí v zámoří. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Marek Burkert označili tento výrok za nešťastný. A v podcastu Za mantinelem rozebírají i budoucnost Kariho Jalonena nebo vrcholící sezonu NHL, přičemž ve finále Stanley Cupu má český hokej zastoupení v podobě tvrďáka v defenzivě Radko Gudase.

Podcast Za mantinelem o nešťastné komunikaci Havláta, který podcenil svou roli, a Gudasově pozici mezi PanteryVideo: Sport.cz

 
Článek

Při marodce v české reprezentaci se o dodatečnou nominaci na šampionát přihlásil Jakub Lauko na Twitteru. „Na tenhle způsob už jsem asi moc starý. Ale ukazuje to komunikační šum. Martin Havlát svou roli možná trochu podcenil. Odpověď, že neoslovuje každého, kdo bydlí v zámoří, nebyla úplně šťastná," mínil šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr.

„Ani věta prezidenta svazu Aloise Hadamczika, že se nebudeme hráčů ptát, co měli k obědu, nebyla úplně ono," souhlasil Marek Burkert. „Od obou pánu je tam nedocenění doby, že je s hráči potřeba komunikovat. A u Martina to zaráží víc, protože je mladý," překvapilo Kézra.

Podle něj je nutné mluvit hlavně s mladšími hráči. „Vůči nim je to opravdu nešťastné. Jsou v tomhle možná trochu citlivější, než byli jejich předchůdci," tvrdil novinář. „Nemusíš se ptát, co měli k obědu. Ale jak je na tom v hierarchii týmu, co očekává, jestli půjde nahoru, jaké z toho má pocity. Záležitost na pět minut," reagoval Burkert.

Oba redaktoři se v podcastu věnovali například i blížícímu se finále Stanley Cupu, do nějž se probojovali hokejisté Vegas a Floridy, v jejímž kádru nechybí ani řízný bek Radko Gudas. „Je nezastupitelný ve své roli, kterou si plní vzorově. David Kämpf to poznal na vlastní kůži," poukázal na tvrdý hit, který Gudas předvedl proti českému protihráči.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Radko Gudas při utkání s Torontem Maple Leafs v play off NHL.

Dvaatřicetiletého rodáka z Kladna, který je na Floridě populární i díky své vizáži válečníka, chválil také Burkert. „Je jak klíště, které nechceš nosit na zádech. Mlátí s tebou o mantinel i o led. Svou hrou do těla zasívá pochybnosti do týmu soupeře. Zařizuje větší prostor pro své spoluhráče," oceňoval redaktor zaměřený na NHL.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko