Hlavní obsah

Hvězdou týdne v NHL byl vyhlášen stovkař McDavid

New York

Hvězdou týdne v NHL byl vyhlášen nejproduktivnější hráč soutěže Connor McDavid. Kapitán hokejistů Edmontonu ve sledovaném období ve čtyřech zápasech proti Vancouveru vstřelil tři branky a připsal si 10 asistencí a dostal se na metu 100 bodů v sezoně.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Hvězdu Edmontonu a celé NHL Connora McDavida zkouší zastavit gólman Vancouveru Thatcher Demko.

Článek

McDavid dosáhl stobodové hranice už po 53 zápasech v ročníku, což naposledy dokázalo pittsburské duo Mario Lemieux, Jaromír Jágr v sezoně 1995/96. Čtyřiadvacetiletý kanadský útočník vede produktivitu ligy s náskokem 21 bodů a směřuje za třetí Art Ross Trophy v kariéře.

Druhou hvězdou byl vyhlášen Rus Kirill Kaprizov. Útočník Minnesoty ve čtyřech zápasech zaznamenal stejný počet bodů i asistencí a je nejlepším střelcem (27 gólů) i nejproduktivnějším hráčem (51 bodů) mezi nováčky v NHL.

Jako třetí byl oceněn brankář Marc-André Fleury, jenž minulý týden zlikvidoval 46 z 49 střel a pomohl Vegas k dvěma výhrám. Šestatřicetiletý Kanaďan se díky tomu osamostatnil na třetím místě historických tabulek gólmanů v počtu výher, kterých má nyní na kontě 491. Před Fleurym jsou už pouze jeho slavní krajani Patrick Roy (551) a Martin Brodeur (691).

Reklama

Související témata: