Hlavní obsah

Jágr dostal nabídku! Zůstaň na Floridě, ten obchod by dával smysl oběma stranám

Florida/Praha

Před deseti dny se sice doslechl, že Panteři už o něj nestojí a v jejich dresu tak v NHL pokračovat nebude, nyní ale Jaromír Jágr obdržel veřejnou nabídku, že na slunné Floridě může zůstat a navíc dál hrát hokej. O služby pětačtyřicetileté české legendy totiž projevila zájem Florida Everblades z East Coast Hockey League (ECHL). Samozřejmě jde spíše o úsměvnou nabídku, vždyť ECHL je poloprofesionální soutěží. Everblades, kteří mají podepsanou spolupráci s Carolinou Hurricanes, by však druhého nejproduktivnějšího muže NHL brali všemi deseti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr.

Článek

„Domníváme se, že tenhle obchod by dával smysl oběma stranám," říká manažer pro styk s veřejností a zároveň hlasatel týmu Alex Reed s tím, že nabídka platí pro případ, že by se Jágr nedohodl na kontraktu pro příští sezónu s žádným celkem z NHL.

„Jaromír bude mít příležitost dál dělat sport, který miluje, navíc může zůstat v tropickém ráji jižní Floridy. Z hlediska zájmu týmu je to zcela evidentní - jen si představte, že sledujete číslo 68, jak se svými dlouhými vlasy vlajícími za ním bruslí v naší Germain Areně," pokračuje Reed.

Vedení týmu, který slaví dvacáté výročí účasti v ECHL a před pěti lety ji dokonce vyhrál, si uvědomuje, že Jágra by nejspíš nelákaly dlouhé cesty k venkovním zápasům. I na to by ale smlouva pamatovala.

„Jsme rozhodně otevřeni tomu, že bychom s ním podepsali jen víkendový kontrakt. Že by hrál jen páteční a sobotní domácí zápasy. Máme před sebou jubileum dvaceti let v soutěži a je zřejmé, že zisk Kelly Cupu pro vítěze soutěže by pro Jaromíra byl skvělý zápis do jeho životopisu," tvrdí Reed v nejspíš odlehčeném tónu.

„(Jágrova) ztráta NHL může být naším ziskem. Je špičkový hráč s touhou po vítězství a přesně tenhle styl uvažování skvěle zapadá do naší filosofie," dodává Reed s tím, že kladenský odchovanec by nebyl prvním hráčem NHL, který by na sklonku své kariéry sáhnul po Floridě Everblades.

Lůžková úprava, dietní kola i muffiny

V sezóně 2013/14 za ni odehrál tři zápasy trojnásobný vítěz Stanley Cupu Brian Rafalski, během výluky NHL za stejný tým nastupovali i Mark Stuart a Ryan O´Byrne, který před třemi lety došel s pražským Lvem až do finále KHL.

Everblades nabízejí Jágrovi i několik lákadel, proč kývnout právě na jejich nabídku - může si zahrát proti bývalé „hvězdě" NHL Trevoru Gilliesovi (jenž v ní břehem 57 zápasů posbíral 261 trestných minut), číslo 68 je navíc stále k dispozici. Spousta bývalých hráčů NHL prý navíc v této lokalitě trénuje.

Klub však servíruje i další lákadla - třeba fakt, že mužstvo v osmnácti z devatenácti případů postoupilo do play off, autobus pro venkovní zápasy má lůžkovou úpravu a nabízí se v něm dietní kola i muffiny. Každou středu si navíc Jágr bude moct jen za dva dolary koupit hot dog, pivo nebo víno a navíc může kdykoli v rybníku přilehlém k hale potkat aligátora.

No řekněte, existuje důvod, kvůli kterému by Jágr tuto nabídku nevyslyšel?

Reklama