Hlavní obsah

Jeřábek je blízko premiéry v NHL, Montreal jej povolal z farmy

Montreal

Český hokejový obránce Jakub Jeřábek se přiblížil premiéře v NHL. Vedení Montrealu povolalo šestadvacetiletého účastníka posledních dvou mistrovství světa z farmy v Lavalu z nižší AHL a plzeňský odchovanec zamířil za týmem do Nashvillu, kde hrají Canadiens v noci na čtvrtek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jakub Jeřábek na archivním snímku z tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Jeřábek, který v minulé sezóně působil v KHL v dresu Podolsku, podepsal s Montrealem na začátku května jako nedraftovaný volný hráč roční smlouvu. Na konci září se z přípravného kempu přesunul do Lavalu, kde dál bojoval o pozornost z prvního týmu. Před sezonou v přípravě sehrál Jeřábek za Montreal tři zápasy a připsal si jednu asistenci.

V 17 zápasech v AHL zaznamenal 11 bodů za gól a deset asistencí. Je tak druhým nejlepším nahrávačem i druhým nejproduktivnější bekem v týmu Rocket za Mattem Taorminou, který v 19 duelech nasbíral 19 bodů za dvě trefy a 17 přihrávek.

Jeřábek má za sebou rok v KHL, kam odešel loni z Plzně a v 63 zápasech včetně play off za Podolsk si připsal 36 bodů za šest branek a 30 asistencí. V základní části byl s 34 body pátým nejproduktivnějším obráncem KHL a s 29 asistencemi se zařadil mezi beky na čtvrté místo.

V české extralize si Jeřábek v 362 duelech připsal 115 bodů za 17 gólů a 98 asistencí. Na kontě má také 42 reprezentačních utkání a čtyři branky.

Reklama

Související témata: