Hlavní obsah

Kanadská města mají nejspíš smůlu. Letní lední hokej se v NHL může stát tradicí

New York/Praha

Už když komisionář NHL Gary Bettman před dvěma týdny oficiálně potvrdil, že aktuální ročník bude dohrán rovnou vyřazovací částí a s netradičním počtem 24 účastníků, bylo rozhodnuto, že se všechny zápasy uskuteční bez účasti diváků a jen na dvou místech. Zatímco tehdy ještě bylo ve hře deset stadionů, nyní už se podle informací novináře Stevea Simmonse z deníku Toronto Sun výběr značně zúžil.

Foto: Sport.cz

Dva kapitáni a dvě hokejové legendy, Sidney Crosby (vlevo) z Pittsburghu a Connor McDavid z Edmontonu.

Článek

Na původním seznamu figurovalo Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Minneapolis/St. Paul (Minnesota), Pittsburgh, Toronto a Vancouver. Jedno město by hostilo všechny duely play off Východní konference, druhé pak ty Západní.

„Sice to ještě není oficiální, ale vypadá to tak, že Toronto, Edmonton a Vancouver jsou ze hry venku," uvedl Simmons. Právě tato tři města jako jediná zastupovala Kanadu, v níž ale z rozhodnutí tamější vlády musejí lidé při vstupu do země do povinné dvoutýdenní karantény.

Simmons zároveň uvádí, že je téměř jisté, že jedním z dějišť bude Las Vegas. Druhým vybraným městem by pak mohlo být Chicago, nebo Los Angeles.

Kluby NHL mohou ode pondělí otevřít svá centra a umožnit tak hokejistům dobrovolný trénink. Tréninkové skupiny na ledě i mimo něj však může tvořit maximálně šest hráčů. Tréninkové kempy nebudou zahájeny dříve než 10. července a restart soutěže nezačne dříve než v srpnu.

Podle Mikea Chamberse z deníku Denver Post pak vedení soutěže zvažuje trvalou změnu termínu začátku i konce dalších sezon. Chambers se odvolává na své zdroje, které připouští variantu, že start nadcházejícího ročníku proběhne nejdříve listopadu, možná ale i v prosinci, či dokonce v lednu s tím, že play off se pak bude hrát v letních měsících. Až dosud přitom platilo, že základní část byla rozehrána v říjnu a vyřazovací boje v dubnu.

Reklama

Související témata: