Hlavní obsah

Kane z Edmontonu je po operaci pořezaného zápěstí

Útočník Evander Kane je po operaci pořezaného zápěstí a těší se na návrat na led. Jednatřicetiletý hokejista Edmontonu to uvedl jen pár hodin poté, co v zápase NHL s Tampou Bay utrpěl krvavé zranění.

Foto: Jason Behnken, ČTK/AP

Zraněný útočník Edmontonu Evander Kane.

Článek

Kane v průběhu druhé třetiny po kolizi upadl a útočník Tampy Bay Patrick Maroon mu nešťastnou náhodou přejel ruku bruslí. Kane okamžitě vstal a rychle zamířil do šatny, zatímco na ledě zůstala kaluž krve.

"Děkuji celému realizačnímu Edmontonu i Tampy Bay, stejně tak jako všem lékařům a zdravotníkům, kteří mi pomohli. Bez nich by to dopadlo mnohem hůř," napsal Kane po operaci na twitter.

"Byl to strašidelný okamžik a ještě teď jsem v šoku. Příští zápas určitě hrát nebudu, ale vrátím se a už se těším. Díky všem za vřelá přání," přidal Kane, bez kterého Edmonton nakonec vyhrál 3:2.

Kane v této sezoně odehrál 14 zápasů s bilancí pěti branek a osmi přihrávek. Celkem má bývalý hráč Atlanty, Winnipegu, Buffala a San Jose v NHL na kontě 558 bodů (291+267) v 826 zápasech. V play off získal 30 bodů (19+11) ve 44 zápasech.

Reklama

Související témata: