Hlavní obsah

Krvavý horor na ledě! Hvězda Edmontonu utrpěla hlubokou řeznou ránu bruslí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hororový moment poznamenal úterní zápas Tampy s Edmontonem, ve kterém Oilers zvítězili 3:2. Ve druhé třetině došlo k zdánlivě nenápadnému souboji u mantinelu, po kterém útočník hostí Evander Kane spadl na led a při pokusu vstát mu další ze soupeřů bruslí rozřízl odhalené levé zápěstí. Kane se silně krvácející ránou zamířil do šaten, odkud byl transportován do nemocnice, kde podstoupí operaci.

Foto: Jason Behnken, ČTK/AP

Útočník Edmontonu Evander Kane ujíždí na střídačku s řezným zraněním na levém zápěstí.

Článek
Fotogalerie

Jednatřicetiletý útočník spadl na led krátce před koncem druhé třetiny po kontaktu s obráncem Philippem Myersem, kde mu při pokusu vstát způsobil hlubokou řeznou ránu bruslí do levého zápěstí dojíždějící útočník Tampy Pate Maroon.

„Byla to děsivá situace a doufám, že je v pořádku. Když se podíváte na led a vidíte tam tolik krve, je jasné, že je něco hodně špatně. Všichni o něj samozřejmě mají starost," řekl po zápase Maroon.

Kane byl okamžitě transportován do nemocnice a pode vyjádření Oilers je ve stabilizovaném stavu a měl by podstoupit operační zákrok. Pro tým je to nepříjemná ztráta, kanadský útočník doposud ve 14 zápasech nasbíral pět gólů a osm asistencí.

„Bylo to děsivé. Mohli jste cítit, jak z celého kluziště okamžitě vyprchala veškerá energie. Ale slyšeli jsme, že se mu daří dobře, to byly první zprávy," uvedl po zápase nejproduktivnější hráč NHL Connor McDavid, jenž se podílel na vítězství svého týmu gólem a asistencí.

Reklama

Související témata:
Zápěstí