Hlavní obsah

Karlsson byl nadšený z Hertla i Čecha, mrzela ho porážka

Švédský hokejový obránce Erik Karlsson si užil při vystoupení San Jose v pražské O2 areně branku spoluhráče Tomáše Hertla, který na někdejším domácím ledě mateřské Slavie vyrovnal na 1:1. Zážitkem pro dvaatřicetiletou oporu defenzívy Sharks bylo, že aktérem úvodní buly byl bývalý fotbalový brankář Petr Čech.

Foto: Stephen R. Sylvanie, Reuters

Obránce San Jose Erik Karlsson (vpravo) na archivním snímku.

Článek

"Tomáš je z Česka, vyrůstal tady, takže to, že se prosadil doma, je pro něj něco mimořádného. Ať už je to hráč od nás, nebo z Nashvillu, musíš mít za toho kluka radost, že měl takovou možnost," řekl Karlsson. "Pro nás je to taky speciální. Já měl to štěstí, že už jsem dva zápasy v Evropě odehrál. Nikdy nevíš, jestli budeš mít další podobnou příležitost. Všichni si to užíváme, jak jen můžeme."

Atmosféru zaplněné O2 areny si prý celý tým vychutnal. "Fanoušci byli skvělí. Pro každého hráče je to něco výjimečného, když může hrát v jiné zemi. Já jsem z Evropy, ne přímo odtud, ale cítím, že Evropa je hodně mezinárodní. Buly dnes vhazoval Petr Čech. Vyrostl jsem na tom, že jsem ho sledoval. Kvůli němu jsem sledoval český fotbal, tehdy měli opravdu dobrý tým," podotkl Karlsson.

San Jose podlehlo Nashvillu na úvod NHL 1:4. "Nebylo to špatné ani dobré. Soupeř odvedl v oslabení velmi dobrou práci. Je to zavedený tým a hráči spolu už nějakou dobu hrají. My si musíme ještě na nějaké věci zvyknout, možná nám to bude trvat trochu déle, než si na systém zvykneme. Celkově to od nás nebylo nijak hrozné, ale zároveň víme, že můžeme hrát daleko lépe," podotkl.

"Musíme hrát víc s pukem. Dařilo se nám dostávat do pásma, ale až moc snadno jsme puky ztráceli, z čehož oni vyráželi dopředu. To je hlavní věc, kterou musíme zlepšit. Hrajeme dobře ve středním pásmu a daří se nám dostávat do pásma," uvedl Karlsson.

Svěřencům trenéra David Quinna, který nahradil v létě Boba Boughnera, se podařilo překonat finského gólmana Juuseho Sarose pouze jednou. "Saros je dobrý brankář. Když budeme střílet z dálky, tak to pochytá. Proto se musíme víc cpát před něj a donutit ho, aby se musel víc hýbat. Nemyslím, že jsme ho dneska pořádně prověřili," dodal Karlsson.

Reklama