Hlavní obsah

Dal gól, dojala ho hymna i se fotil s Hadamczikem. Ale s vítězným koncem by to bylo lepší, řekl Hertl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před zápasem pěl s hrdostí i nadšením českou hymnu, pak slyšel skandovat své jméno, když vyrovnal na 1:1. A po cestě z ledu si zase společnou fotku s ním a přáteli vyprosil šéf hokejového svazu Alois Hadamczik. Byla to zkrátka (a ještě bude) pro Tomáše Hertla výjimečná zastávka NHL v Praze, on ale po páteční porážce 1:4 San Jose od Nashvillu říkal: "Užil jsem si to, ale s vítězným koncem by to bylo mnohem lepší."

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tomáš Hertl ze San Jose se raduje z gólu.

Článek

Naplnilo se to, co jste říkal před utkáním? Že osobní statistiky musí jít stranou, že důležitější je úspěch týmu?

Ano, gól mě potěšil, ale mnohem raději bych byl za vítězství. Do půlky utkání to bylo vyrovnané. Já jsem dal břevno, Timo (Meier) dal břevno. Ale na konci druhé třetiny jsme to na chvíli vypustili, a to nás stálo zápas. Je to škoda. I tak jsem si to užil, ale s vítězným koncem by to bylo lepší.

Tomáše Hertla nejvíc dojala česká hymna. Gól jsem si užil, ale vítězství by bylo sladšíVideo: Sport.cz

Gól jste dal manželce k narozeninám?

Hlavně jsem rád, že u toho mohla být celá rodina. Na místě, kde jsem před deseti lety začínal, mě mohli vidět a taky viděli, jak jsem dal gól. Ale vítězství by bylo mnohem sladší. Ovšem není moc času se nad tím vrtat, protože v sobotu je další zápas. Přiznám však, že když diváci skandovali moje jméno, bylo to krásné a speciální a já si to moc užil.

Uvědomí si člověk, že tady v O2 Areně vstoupil na Slavii do velkého hokeje a teď tu hraje NHL?

Už jsem tady byl v roce 2004, když tu měl můj brácha mistrovství devátých tříd. Vzpomínek odsud mám mraky, třeba jak jsem tu na ligových zápasech Slavie zametal led nebo sbíral proti Pardubicím perníky. A teď jsem tady hrál zápas NHL, což je něco neskutečného.

I u české hymny v podání Marty Jandové jste se zdál být naměkko.

Ano, bylo to velké. Být doma, hrát za San Jose. Viděl jsem celou rodinu, takže jsem byl dojatý hodně. A taky jsem byl šťastný.

Pak vhodil slavnostní buly Petr Čech. Znáte se?

Znám ho hodně dobře. Včera nás navštívil v restauraci. Je to skvělý člověk a velký fanoušek hokeje, rád chytá. Vždycky je fajn ho vidět. Pro naši zemi toho udělal hrozně moc. Je to jeden z nejlepších fotbalových brankářů historie.

Pojďme k zápasu. Co vám na soupeře chybělo?

Rozhodla druhá třetina. Nebyla zpočátku špatná, ale pak jsme v ní propadli. Dostali jsme relativně jednoduché góly, což nás zlomilo. Inkasovali jsme sice na úvod třetiny rychlý gól, ale měli jsme přesilovky, měli jsme šance, které jsme nevyužili. Oni si to pohlídali a pak nás potrestali.

Hrálo roli, že to byl první zápas sezony?

Ano, je to trochu rozdíl. Zvykáme si na nový systém, jsme v novém prostředí a jiném místě, než známe. Ale oba týmy to mají stejné. Nashville šel do toho utkání lépe, ale my to musíme zítra napravit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články