Hlavní obsah

Kojotům zatrnulo. Co je Hanzalovi?

Toronto

Stihl asistenci a neuznaný gól. Pak přicházely obavy... Český útočník Arizony Martin Hanzal po zranění opustil led už v první třetině. Problém, který jej vyřadil z utkání v Torontu, kde Kojoti nakonec vyhráli 4:3, zatím nebyl upřesněn.

Foto: Tom Szczerbowski, Reuters

Max Domi (16) z Arizony jásá po gólu, na který mu v utkání s Torontem přihrával Martin Hanzal.

Článek

Záda? Zase problém na velkou část sezóny? Nepříjemné otázky se vznášely nad ledem. Fanoušci týmu trnuli. Ale podle zatímních náznaků by nemělo být tak zle, jako v předešlém ročníku, kdy s ohledem na operaci (vyhřezlá ploténka) Hanzal stihl pouhých 37 zápasů.

"Když se loni zranil, byl to pro nás začátek konce. Mít a nemít Martyho je obrovský rozdíl. Je to asi náš nejlepší útočník," poznamenal kapitán Coyotes Shane Doan na adresu českého tahouna, který nabízí parádní přihrávky mladíkům.

Jako třeba Maxi Domimu, který právě po Hanzalově asistenci v Torontu otevřel skóre. "Pamatuji si, když mi jako mladému hodně pomáhal Shane Doan. Teď jsem v opačné situaci a nejdůležitější rada, kterou se jim snažím předat, je, aby do všeho dávali každý den maximum," komentoval osmadvacetiletý Hanzal svou novou roli ráno před zápasem.

Český útočník ovládá jednu ze statistik produktivity, na druhou stranu však ještě v sezóně neskóroval. I když v Torontu k tomu byl blízko. V přesilové hře usměrnil do sítě střelu Michaela Stonea, ale záběry odhalily, že puk tečoval hokejkou nad úrovní horní tyče. Odvolaná branka ale Arizonu naštvala a hosté postupně zvýšili náskok až na 4:1. Domácí v závěrečných deseti minutách zápas už jen dvěma góly zdramatizovali.

Reklama