Hlavní obsah

Konečně se dočkal! Kubalík si odechl, Ottawě pomohl k vítězství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tak sláva, i když to trvalo o dost déle, než si Dominik Kubalík v novém působišti maloval. Až v osmém zápase sezony se útočník Ottawy a nejlepší střelec letošního mistrovství světa trefil. Parádně zamířil ve druhé třetině k tyčce pittsburské branky a vyhnal z ní Tristana Jarryho. Hosté nakonec odvezli výhru 5:2.

Foto: ČTK/AP

Dominik Kubalík se raduje ze vstřeleného gólu

Článek

V Kubalíkově oslavě byla znát úleva, ale i trocha vzteku, že ta trefa nepřišla přece jen o něco dřív. V prvních sedmi zápasech sezony se česká posila trápila, celkem pálila na branku jen osmkrát. Nebyl z toho ani bod.

„V přípravě jsem po příchodu do nového týmu získal sebevědomí. Jenže od začátku sezony mě puk nějak míjel a já se nemohl chytit. Nebylo to jednoduché, ale snažil jsem se vydržet a soustředit se na maličkosti. Jsem rád, že jsem pomohl, dát gól je vždycky pěkné,“ oddechl si Kubalík.

Po výměně z Detroitu za Alexe DeBrincata byl 28letý útočník adeptem na první lajnu, jenže Ottawa pak podepsala roční smlouvu s Vladimirem Tarasenkem a ruský útočník dostal v týmové hierarchii přednost. „Líbilo se mi to o něco víc, když tam nebyl,“ pousmál se Kubalík v rozhovoru pro Sport.cz. „Ale já na tyhle věci moc nekoukám. Soustředím se jen na sebe a doufám, že si místo uhraju. Bude jen na mně, jak se s tím poperu.“

Na to, že by od Ottawy nedostával možnost se zviditelnit, si ale Kubalík stěžovat nemohl. Přes dvacet minut strávených na přesilovce ovšem ke gólu také nevedlo. A zprvu natěšení fanoušci Senators začali brblat.

Kubalík se nechytl ani v duelu proti bývalému týmu, který Ottawa doma prohrála s Red Wings 2:5. „Emocionálně se to snažíte brát, jako by to byl jen další zápas, ale některé kluky z toho týmu znáte, víte, jak budou hrát a co budou dělat.“ Ani této výhody však k prolomení střelecké smůly plzeňský forvard nevyužil.

Až v Pittsburghu po rychlém výpadu jako z učebnice to přišlo. Kubalík vybojoval puk a svištěl dopředu, Mathieu Joseph s Ridly Greigem si vyměnili přihrávky a třetí do party si mezitím nabruslil do ideálního postavení. Prásk! 3:0 a Jarryho v domácí brance šel střídat Magnus Hellberg.

Podobných akcí v Kubalíkově podání by teď v Ottawě chtěli vidět mnohem víc. Třetí nejlepší nováček sezony 2019-20 dal v NHL zatím 83 gólů a rád by to v této sezoně dotáhl přes stovku. Už jen proto, že mu končí smlouva.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články